Nikola Trajković (©Starsport)
Nikola Trajković (©Starsport)

Trajković najavljuje promene: Tekstilac je prava prilika da nadoknadimo izgubljeno

Vreme čitanja: 3min | pet. 23.08.24. | 18:53

Novi Pazar želi da stavi tačku na seriju loših rezultata

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Pazara/

Pokušavaju Pazarci da ostave iza sebe težak period praćen siromašnim saldom u poslednja tri kola. Osvojili su bod od mogućih devet i doživeli strmoglavi pad na prvenstvenoj tabeli. Ako protiv Crvene zvezde na "Rajku Mitiću" (1:4) nije bilo realno da se nešto dopiše, to svakako ne važi za mečeve pre i posle gostovanja šampionu - sa OFK Beogradom i Mladošću na Atletskom stadionu. Dobro, ostvaren je remi u duelu sa Romantičarima (0:0), ali je i taj bod devalvirao nakon poraza od Lučanaca (0:1).

Izabrane vesti

Nesnalažljivost momaka iz odbrambene linije skupo je koštala družinu Nikole Trajkovića. Centralni bekovi Ognjen Bjeličić, Ognjen Mršić i Filip Bačkulja delovali su tragikomično u nekoliko situacija, a jednu od katastrofalnih izvedbi pazarskih defanzivaca kaznio je Ognjen Krsmanović i poveo saigrače do trijumfa. Plavi su malo prodisali promenom formacije  u drugom poluvremenu, u poslednjih 15 do 20 minuta stvorili i neke šanse, koje nisu krunisane.

Pobede su najbolji recept za izlazak iz krize. Prilike za popravni biće u subotu uveče u Bačkoj Palanci (19.00, Arena Sport 2), gde Tekstilac u šestom kolu Mozzart Bet Superlige čeka ranjenog superligaša sa obala Jošanice i Raške.

"Definitivno će biti nekih promena", najavio je Trajković za Mozzart Sport, ali nije želeo da širi priču u tom smeru.

Novi Pazar je krenuo pobedom nad subotičkim Spartakom (3:2), pa je usledila bodovna nestašica. S druge strane, elitni novajlija iz Odžaka otvorio je sezonu sa tri poraza (Vojvodina 1:3, OFK Beograd 0:1 i Crvena zvezda 0:4), da bi u prethodna dva kola upisao četiri boda (Mladost 2:1 i Jedinstvo 1:1). Sekundi su se isprečili da bude i svih šest.

"Pogotovo su teške utakmice na početku prvenstva, kada su svi silno motivisani da predstave javnosti kako su oformili kvalitetne ekipe. Tekstilac se nije puno menjao u odnosu na prošlu sezonu, verovatno imaju taj kontinuitet. Dosta veruju u to što rade. Mnogo je lakše trenerima kad ostane kostur i na to dovedu još tri do četiri pojačanja da zaoštre konkurenciju. Mi smo počeli od nule, ali je opet sve nekako leglo u prva dva kola. Zaslužili smo da dobijemo OFK Beograd, potom smo crveno-belima bili konkurentni nekih 60 minuta. Mislim da nismo zaslužili ni da izgubimo od Mladosti, iako nismo bili na svom nivou. Biće neizvesno sa Tekstilcem. Ponavljam, ako se već protiv Crvene zvezde nije puno očekivalo, nadali smo se bodovima u susretu sa Lučancima. Ovo nam je prva i prava prilika da nadoknadimo izgubljeno".

  Slično prekaljenim Janku Tumbaseviću i Aleksandru Pejoviću u Mladosti, centralnim manevrom kod Tekstilca dominiraju tek nešto manje iskusni Milan Marčić i Branimir Jočić. U ofanzivnom delu odskače Ivan Davidović.

"Ne verujem  da će Tekstilac kao domaćin igrati poput Mladosti, u niskoj zoni sa desetoricom na 20 do 25 metara od svog gola - sa sve napadačem. Jako je teško probiti taj blok, pogotovo kad nemaš špica i na nešto užem, a teškom terenu. Ne želim puno da se bavim imenima. Tekstilac je kompaktna i disciplinovana celina. Svih 11 momaka znaju šta rade. Davidović je jedan od onih sa ofanzivnim potencijalom, svakako jedan od najkvalitetnijih u tom timu", ceni Trajković.

Odužilo se sa oporavkom gromoglasno najavljenog golgetera Uroša Đuranovića, ali se iz lakše povrede među prvotimce vraća mladi napadač iz Nigerije Žulijus Eđike Opara. Sad se pojavio problem na levom beku.

"Nemamo Đuranovića, a tu su još neki sitniji problemi. Najverovatnije će utakmicu u Bačkoj Palanci propustiti Nemanja Miletić, koji je van stroja. Nadam se da će se na tome završiti", kaže Nikola Trajković


tagovi

Nikola TrajkovićFK Novi PazarMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara