(Star sport)
(Star sport)

Trajković: Kad igrate sa trojicom pozadi onda je to ofanzivnije nego sa četvoricom

Vreme čitanja: 4min | sub. 17.08.24. | 10:45

Razmišljanja trenera Novog Pazara pred okršaj sa Nenadom Lalatovićem na klupi Mladosti

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Pazara)

Novi Pazar je sigurno odigrao najboljih 60 minuta na stadionu “Rajko Mitić” ikad, ali u završnom polčasu od 1:1 došao do 1:4 i ostao kratkih rukava u duelu sa šampionom. Da premijerna pobeda nad Spartakom (3:2) ne bi izbledela do krajnjih granica, nephodna je nova doza bodova za četu Nikole Trajkovića. Prilika za slavlje pruža se u suton (17.30, Arena Premium 3) protiv višedecenijskog rivala iz Zapadne Srbije.

Izabrane vesti

A rival u petom kolu Mozzart Bet Superlige je Mladost, koja stiže na obale Jošanice i Raške posle očajne partije u privremenom domu u Užicu i poraza od novajlije Tekstilca (1:2). Bilo je i posledica. Otišao je Dejan Joksimović, a kormilo preuzeo Nenad Lalatović. Iako je sezonu počeo kao nezaposlen, brzo je Lalatović kao takav skinut sa biroa rada. Bez obzira što je prilično omiljen u Pazaru, pokušaće temperamentni stručnjak da svim tim ljudima pokvari popodnevni ugođaj i upiše nešto na startu lučanske priče.                 

Konačno će u Novom Pazaru biti i ljudi na tribinama, osim onih iz različitih protokola. Kazna je istekla, pa će sigurno više od 2.000 ljubitelja fudbala bodriti Adema Ljajića i saigrače mu. Kapacitet Atletskog stadiona je četiri puta manji u odnosu na Gradski, ali dovoljan da se stvori domaćinski ambijent. Raduje se i šef struke Pazaraca.

"Prvi put igramo pred našim navijačima. Pozivam ih da dođu u što većem broju, budu “vetar u leđa” novoj ekipi. Promenili smo 15, 16 igrača, ovo je nova energija i tim koji je u periodu stvaranja. Imamo tri utakmice iza sebe. Kvalitetno smo odigrali prve dve, na startu zasluženo slavili protiv Spartaka, a u drugom meču sa OFK Beogradom (0:0) bili bliži pobedi. U prošlom kolu smo Crvenoj zvezdi parirali 60-70 minuta. Ne bih sad komentarisao neke stvari koje su nas malo poremetile u duelu sa crveno-belima, ali što se taktičih detalja tiče morao bih da se osvrnem na činjenicu da sam bio prinuđen da menjam Rasaka Adešinu kod pozitivnog rezultata 1:1, jer sam se plašio da će dobiti crveni karton. Sve to ostavljamo iza sebe pred Mladost. Dolazi nam tvrda, iskusna ekipa. Prošle sezone je bila u plej-ofu. Kvalitetnija je, ima sistem i retko menja igrače. Osim toga, dovodi dobre mlade fudbalere", priča Trajković za Mozzart Sport.

Novi Pazar daje makar jedan gol u prvom poluvrmenu, kvota 1,95

Izašao je Novi Pazar protiv Crvene zvezde sa trojicom pozadi, prvi put ove sezone. Identično je igrala i Mladost sa Joksimovićem, tako voli i Lalatović.   

“Došao je nov trener u Lučane, ne možemo da znamo da li će nešto promeniti ili ne. Nije imao Lalatović previše dana za eksperimentisanje. Može da se desi da bude formacija na formaciju, ali od presudnog značaja su naša energija na terenu i energija s tribina. Nekada je teško da se sa trojicom pozadi prilagodite protivniku sa istim brojem centralnih bekova u postavi. Sad, ako možete da izađete sistem na sistem i pritom imate agresivne igrače, uopšte ne mora da bude defazivna varijanta. Čak mislim da ako imate trojicu centralnih bekova i vingbekove sposobne da se ponavljaju i idu visoko, onda je to ofanzivnije nego kad igrate sa četvoricom u poslednjoj liniji. Da ne ulazimo sad u taktičke detalje, ali bih voleo da je moja ekipa sposobna da odgovori na sve i da u zavisnosti od kretanja rezultata, od protivnika i mnogih drugih stvari biramo kako ćemo igrati”.

Svestan je Trajković potencijalne štete, koju svakom timu mogu s krajeva da naprave Aleksandar Varjačić i Žarko Udovičić.

Imaju Lučanci brzinu po bokovima i mehanizam da centrašut dolazi s jedne strane, a da drugi vingbek završava na drugoj stativi. Mnogo puta su tako poentirali prošle sezone. Spremali smo kako to da branimo. Na kraju krajeva, imamo i mi taj potencijal. Želja i agresivnost trebalo bi da budu na našoj strani. Neka više oni razmišljaju o nama, nego mi o njima”, veli Trajković.

Napadač Uroš Đuranović zbog povrede još nije debitovao za Novi Pazar, dok je vezista Lazar Zličić na "Rajku Mitiću" upisao prve minute u plavom dresu.

Đuranović je tek odradio prvi trening i videćemo da li je sposoban da učestvuje u utakmici. Potencijalna minutaža mu nije velika. Imamo i druge probleme, ali je poenta da je igračima što su došli kasnije potrebno malo vremena kako bi ušli u sistem fizički se pripremili. Opet, neka moja želja je da smo malo agresivniji, da izađemo visoko, a to iziskuje mnogo trčanja".

Izuzetno ceni nešto starijeg kolegu, koji je, kao i Trajković, deo karijere proveo u Crvenoj zvezdi.

"Nisam imao priliku da igram sa Lalatovićem, ali sam i tad pratio Crvenu zvezdu. On je generacija pre mene, bio je i kapiten. Nismo možda imali približno iste karijere u crveno-belom dresu, s obzirom da je Lalatović tamo ostavio mnogo veći trag od mene. I u trenerskom smislu apsolutno poštujem sve što radi. Napravio je rezultat u svim klubovima gde je bio. Ume da probudi ekipu, izvuče maksimum. Biće to jedan zanimljiv duel, naš prvi", konstatuje Nikola Trajković.

Projektovani sastav Novog Pazara u formaciji 4-3-3: Pajović – Bojat, Bjeličić, Mršić, Miletić – Islamović, Adešina, Alić – Opara, Ljajić, Antvi.



MOZZART BET SUPERLIGA – 5. KOLO

Četvrtak

Čukarički – Crvena zvezda 1:4 (0:2)

/Melo 69 – Olajinka 15, 17, Sisoko 77ag, Ilić 89/

Petak

TSC – OFK Beograd 0:1 (0:1)

/Kahvić 16/

Subota

17.30: Novi Pazar – Mladost

19.30: Napredak – Spartak

19.30: Tekstilac Odžaci – Jedinstvo Ub

Nedelja

19.30: Železničar Pančevo – IMT

Ponedeljak

19.00: Radnički Kragujevac – Vojvodina

Odloženo: Partizan – Radnički Niš




tagovi

FK Novi PazarNikola TrajkovićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara