Trifunović slavi gol (©MN Press)
Trifunović slavi gol (©MN Press)

Traje konkurs za drugog Partizanovog bonusa za premijeru

Vreme čitanja: 3min | sub. 13.07.24. | 09:52

Na tri utakmice u Rusiji najveću minutažu imao Trifunović

Borio se Partizan do poslednjeg daha da se pravilo o povećanju obaveznih bonus igrača sa jednog na dva odloži za godinu dana, ali je većina klubova Mozzart Bet Superlige odlučila drugačije. Zato će u petak protiv Napretka (21.00), na premijeri nove sezone, Aleksandar Stanojević mora da dobro izmeri koga će od igrača mlađih od 23 godine da pošalje na teren.

Prvobitna ideja crno-belih je da jedan od bonusa bude desni bek Milan Roganović, ali njega je povreda izbacila sa priprema i očigledno da se neće tako brzo vratiti na teren čim je Partizan reagovao dovođenjem – dvojice bekova. I to u istom danu. Očekuje se da dres Parnog valjka obuku Milan Lazarević, koji stiže iz Vojvodine i Nikola Đuričić iz Voždovca.

Izabrane vesti

Đuričić će imati status bonusa, međutim, nije još ni potpisao ugovor, a kamoli odradio trening sa ekipom, tako da su šanse da bude starter u petak skoro nepostojeće.

Ko bi onda mogla da budu dvojica “junoša” u Stanojevićevom timu?

Jedan će biti Ibrahim Zubairu. Novajlija iz ubskog Jedinstva je projektovan da bude bonus na poziciji levog krila, dobio je i srpski pasoš, tako da su svi uslovi da može na teren ispunjeni.

Nema Partizan ni mnogo kandidata za drugog bonusa. Vezista Mateja Stjepanović je prošle godine igrao na dva večita derbija i maltene je samo protiv Zvezde i igrao. Korektno je odradio posao, ali mu to nije donelo pojačanu minutažu. Ako je suditi po vremenu provedenom na terenu u Moskvi, neće ni sada biti prva opcija. Stjepanović je odigrao samo 45 minuta protiv Lokomotive, pa teško da ćemo ga videti u startnoj postavi u petak.

Proletos je Samed Baždar često bio potrebni bonus, a ujedno je bio i rešenje u špicu kada se Mateus Saldanja povredio i vrlo dobro ga je odmenio. Međutim, u Moskvi je na terenu bio samo pet minuta, jer sve miriše da je pred transferom, da kofere uveliko drži spakovane i čeka mig za odlazak. U Italiju, verovatno.

Opcija za bonusa je i štoper Bojan Kovačević, ali – samo na papiru. Marković i Mujakić su se već stabilizovali kao startni tandem u odbrani, odigrali su više od 200 minuta u Moskvi i samo neka viša sila može da ih razdvoji. Uostalom, sa samo 55 minuta igre i jednim autogolom, kojim je Partizanu izbio pobedu iz ruku protiv Lokomotive (1:1), teško da je Kovačević ubedio Stanojevića da mu pruži šansu protiv Napretka.

Obrni-okreni, ako je suditi po minutaži u Moskvi, najbliži ulozi drugog startera je Nemanja Trifunović. Igrao je i po levom i po desnom krilu, nije baš briljirao, ali sa 122 minuta na terenu bio je najviše korišćeni od mladih igrača.

Gledajući ko je najviše bio na terenu i Moskvi i konfiguraciju tima, nekako kao najrealnija startna ekipa za premijeru u Mozzart Bet Superligi izgleda: Jovanović – Filipović, Marković, Mujakić, Antić – Arijaga, Zahid – Trifunović, Goh, Zubairu – Saldanja.

Ali, nije kvaka samo u tome ko će biti startni bonus. Jer, bonuse mogu da menjaju samo – bonusi. Jednačina sa više nepoznatih…


tagovi

FK PartizanMozzart Bet SuperligaNemanja TrifunovićSamed BaždarMilan RoganovićMateja StjepanovićIbrahim Zubairu

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara