(©FK Trajal/printscreen)
(©FK Trajal/printscreen)

Trajalovih 30/30 za brz povratak u Mozzart Bet Prvu ligu

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.05.24. | 22:35

Kruševljani ostvarili sve pobede u Srpskoj ligi Istok

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kruševca/

Nije bilo prijatno u Trajalu kada je pre godinu dana ispao iz Mozzart Bet Prve lige, ali ekspresno su se Kruševljani vratili u drugoligaški karavan. I to sa 30 pobeda u 30 utakmica Srpske lige Istok. Večerašnjom pobedom protiv Budućnosti iz Popovca sa 4:1 Gumari su stigli do maksimalnih 90 bodova. Nikada nikom to nije uspelo unutar naših granica, barem kada pričamo o prva tri ranga takmičenja. 

Izabrane vesti

Seo je na klupu Trajala prošlog leta Ivica Momčilović i verovatno nije ni slutio da će nekoliko meseci kasnije najbliži konkurent u trci za prvu poziciju, niški Sinđelić, ostati na skoro 40 bodova manje od njegovog tima. 

Momčilović je, inače, ostao zapamćen kao član zlatne generacije Crvene zvezde koja je u prošlom veku stigla do titule najboljeg na Starom kontinentu, a zanimljivo je da je igračku karijeru u jednom delu gradio i u Napretku. U trenerskoj, upravo mu je Trajal prvi klub u kojem je šef stručnog štaba, dok je iskustvo prethodno skupljao je u klubu sa stadiona Rajko Mitić. Najpre u mlađim kategorijama, a onda i kao pomoćnik kod nekoliko trenera prvog tima. Tu se ponovo sreo sa nekadašnjim saigračem Robertom Prosinečkim, a učio je i od Miodraga Božovića, Vladana Milojevića i Dejana Stankovića. 

Uz maksimalan bodovni saldo, Trajal je upisao čak 82 gola i tek 16 puta kapitulirao u prvenstvenih 30 utakmica. Najubedljiviju pobedu ostvario je nedavno u Svilajncu protiv Radničkog (5:0), a na više od polovine mečeva (16) nije primio gol.

Podsetimo, osim Kruševljana, put Mozzart Bet Prve lige će sledeće sezone Borac iz Čačka, Zemun i Železničar iz Inđije, dok su iz drugog ranga ispali Metalac, Kolubara, Novi Sad i Radnički iz Beograda.


tagovi

FK TrajalMozzart Bet Prva liga Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara