Tragično veče u Dizeldorfu! Bohum napravio čudo i ostao u Bundesligi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.05.24. | 23:34

Ekipa Hajka Bučera sustigla 0:3 iz prve utakmice, došla do jedanaesteraca i tamo imala više koncentracije od poljuljanog domaćina - 6:5

Posle pobede u Buhumu od 3:0 bilo je neophodno da se dogodi čudo pa da Fortuna iz Dizeldorfa na svom terenu ispusti povratak u Bundesligu, koju je poslednj put igrala u sezoni 2019/2020. Čudo se i dogodilo! Bohum je pred 51.500 gledalaca na Merkur Špil Areni, od kojih je velika većina došla da slavi povratak u elitni rang takmičenja, uspeo da anulira prednost domaćina iz prve utakmice, dođe do jedanaesteraca i tamo trijumfuje u sedmoj seriji - 3:0 (1:0), penalima 6:5.

Heroj ekipe Hajka Bučera bio je tragičar prvog meča Filip Hofman, koji je pre četiri dana autogolom otvorio seriju pogodaka sastavu Danijela Tiunea. Večeras je napadač Bohuma postigao golove u 18. i 66. minutu, na centaršuteve Kevina Štogera, i otvorio vrata velikog povratka svoje ekipe. Nakon toga igrači Fortune su bili potpuno pogubljeni u prostoru, što je najbolje oslikala situacija iz 69. minuta, kada je Tim Oberdorf nesmotreno reagovao na centaršut sa levog boka i igrao rukom u svom kaznenom prostoru. Sa bele tačke je potom pogidio Štoger.

Izabrane vesti

Bohum je čitav posao mogao da reši u poslednjih 20 minuta, pošto je domaćin bio sateran u svoj kazneni prostor. Ipak, gosti nisu uspeli da iskoriste nekoliko dobrih šansi, pa se otišlo u produžetke. Tamo je bilo mnogo više opreza na obe strane, pa je već posle nekoliko minuta igre postalo jasno da će odluka pasti sa bele tačke. Jedan od igrača koji su mogli da reše pitanje Bohumovog opstanka bio je Takuma Asano. Bivši igrač Partizana na teren je ušao u 58. minutu i ozbiljno opteretio domaću odbranu. Ipak, nije imao sreće u jednoj situaciji iz samog finiša meča, kada je uklizao na centaršut sa levog krila, ali nije uspeo da je stigne i pošalje u domaću mrežu.

Igrači Fortune su penal rulet dočekali poljuljanog samopouzdanja, što je očigledno bilo ključno po pitanju konačnog rezultata. Nije im pomoglo ni to što je udarac Erhana Mašovića u trećoj seriji zaustavio Florijan Kastenmajer i poništio promašaj Andrea Hofmana iz prve serije. Išlo se gol za gol sve do sedme serije, a onda je nesrećni Takaši Učino gađao visoko preko prečke, a gostujući igrači poleteli ka nekoliko hiljada svojih pristalica, koji su verovali da je čudo u Dizeldorfu ipak moguće.



tagovi

Hajko Bučer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara