Foto: Reuters
Foto: Reuters

Tradicija kaže Fener, ali Apači uvek spremaju paklenu dobrodošlicu

Vreme čitanja: 3min | pon. 04.01.21. | 09:41

Istanbulski velikan juri pobedu i četvrtu poziciju protiv tima koji u poslednjih 16 mečeva kod kuće ima samo jedan poraz

Jučerašnje mučenje Bešiktaša na gostovanju Kajzeriju trebalo bi da upali alarme kod fudbalera Fenerbahčea, da im otvori oči i sugeriše da ne bi smeli da potcene Kasimpašu u utakmici kojom će biti spuštena zavesa na 16. kolo turske Superlige. Istanbulski velikan gostuje, ali ostaje na Bosforu, gde će pobedom pokušati da se domogne četvrte pozicije na tabeli i priđe na dva boda zaostatka lideru Bešiktašu.

Brojke i tradicija u velikoj meri pretežu na Fenerovu vodenicu, jer je Kasimpaša samo dva puta slavila u 16 međusobnih duela u kojima je bila domaćin. Jedan od ta dva meča je upravo njihovo poslednje sučeljavanje kada je domaćin na stadionu Redžep Tajip Erdogan trijumfovao sa 2:0. To su mu jedina tri boda u prethodnih 15 sučeljavanja sa ekipom koja je u 28 navrata bila šampion Turske. Večerašnja borba ovih rivala nosi redni broj 35 - do sada su Kanarinci slavili 24 puta uz po četiri poraza i remija.

Izabrane vesti

Doduše, tu su i parametri koji idu naruku domaćinu, kao na primer detalj da se Fener mučio u poslednje četiri utakmice sa istanbulskim rivalima i da ni iz jedne od njih nije izašao kao pobednik. Takođe, od kraja februara 2020. godine sve do poslednje nedelje decembra stadion koji nosi ime aktuelnog turskog predsednika imao je status neosvojive tvrđave. Zidine je u 14. kolu probio Gazijantep, isti tim koji je četiri dana ranije demonstrirao silu upravo protiv Fenera. Ipak, to ne menja činjenicu da je pre toga Kasimpaša na 15 domaćinstava zabeležila 12 pobeda i tri remija i da i ove sezone igra neuporedivo bolje kod kuće nego na gostovanjima - na domaćem terenu ima 14 bodova iz sedam utakmica, u gostima svega pet iz osam pokušaja.

Ekipa Erola Buluta ima jedan od najboljih napadačkih učinaka u Ligi što se dalo primetiti i u 15. kolu u trijumfu sa 4:1 protiv branioca trofeja Istanbul Bašakšehira. Fener u proseku postiže gotovo dva gola po utakmici, ali nema izrazitog strelca koji je brojem pogodaka odskočio od ostatka ekipe. Dimitris Pelkas je ove sezone sa po dva gola i asistencije naproduktivniji Fenerbahčeov fudbaler kada je reč o učinku na gostujućim terenima.

Moraće Bulut ponovo da bira sastav bez Dijega Perotija i Enera Valensije, dok su Džaner Erkin, Luiz Gustavo i Ozan Tufan pod znakom pitanja. Domaćinu će najviše nedostajati Žulijan Žanvije i bosanskohercegovački internacionalac Haris Hajradinović.

Fenerbahčeu predstoji jedna od onih utakmica koje bi morao da dobija ukoliko želi da bude konkurentan za prvu titulu šampiona od 2014. godine.

Utakmicu Kasimpaša - Fenerbahče možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

TURSKA 1 – 16. KOLO

Subota

Erzurum - Gazijantep 1:1 (0:0)

/Basan 90+5 - Miraljas 69/

Sivas - Denizli 2:2 (2:1)

/Gradel 26pen, Fajr 45+ - Rodaljega 17, Mešanović 90+2/

Alanja - Bašakšehir 3:0 (2:0)

/Bareiro 19, Mubanđe, Bingol 83/

Ankaragudžu - Malatija 3:1 (2:0)

/Lukašik 4, Peintsil 37pen, Borven 88 - Ndajišimije 76/

Galatasaraj – Antalija 0:0

Hataj – Konja 2:1 (1:1)

/Bupendža 43, 69 – Kravec 33/

Nedelja

Rize - Genčlerbirligi 1:1 (1:0)

/Škoda 9 - Dikmen 65/

Karagumruk - Trabzon 1:2 (0:0)

/Balkovec 71 - Envakaeme 47, Ekuban 81/

Kajzeri - Bešiktaš 0:2 (0:0)

/Enkudu 89pen, Hasić 90+6/

Ponedeljak

17.00: (3,60) Kasimpaša (3,50) Fenerbahče (2,05)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Turska 1KasimpašaFenerbahče

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara