Fudbaleri Trabzona (©Reuters)
Fudbaleri Trabzona (©Reuters)

Trabzonov veliki problem pred Zvezdu: Jazidži i Džanini Semedo otvorili bolovanja

Vreme čitanja: 3min | pon. 12.09.22. | 13:20

Prvotimci šampiona Turske propuštaju derbi sa Adanom Demir (20.30) u Superligi i pod znakom pitanja su za duel sa crveno-belima u četvrtak

Fudbaleri Trabzona će imati dan manje od Crvene zvezde da se spreme za njihov okršaj u četvrtak, u 2. kolu Lige Evrope. Aktuelni prvak Turske će ovog ponedeljka od 20.30 časova da gostuje na jugu te zemlje Adani Demir, u okviru 6. kola Superlige, ali to nije jedina stvar koja brine stratega Abdulu Avdžija.

Veliki problem po Oluju sa Crnog mora su povrede dvojice prvotimaca, Džaninija Semeda i najvećeg pojačanja ovog leta Jusufa Jazidžija. Obojica su stradali na meču sa Ferencvarošem prošlog četvrtka, koji su Turci izgubili sa 3:2, a za sada njihov oporavak ne ide željenim tokom. Potvrđeno je iz kluba da oni svakako neće igrati večeras u Adani, dok je još uvek nepoznanica hoće li konkurisati za duel sa Beograđanima.

Izabrane vesti

Jazidži se posle meča u Budimpešti požalio na bol u kolenu leve noge, a posle pregleda i snimanja bolnog potručja ispostavilo se da su mu otekli ligamenti. Avdži naravno ne želi ništa da rizikuje, pa je do daljnjeg razrešio obaveza vezistu Lila koji je došao na jednogodišnju pozajmicu.

Slična je situacija i sa reprezentativcem Zelenortskih Ostrva. On je za 18 minuta koliko je igrao protiv Ferencvaroša zadobio udarac u list desne noge, zbog čega prethodnih dana nije trenirao.

20.00: (2,45) Adana Demir (3,30) Trabzon (2,95)

Večeras Trabzon razmišlja samo o domaćem prvenstvu. Očekuje ga veoma teško gostovanje ekipi Adane Demira, koju sa klupe predvodi Vinčenco Montela.

Trabzon brani titulu u Turskoj, a Adana Demir je jedan od najvećih konkurenata za nju u novoj sezoni. Obe ekipe su posle pet kola izjednačene na tabeli sa po 10 poena. Imaju po jedan remi i poraz, Adana Demir je izgubila od Fenerbahčea (4:2) i odigrala je nerešeno sa Hatajem (1:1), dok je Trabzon ostavio bodove na gostovanju Antaliji (5:2), a podelio plen sa Galatasarajem (0:0).

Prednost Adane Demira je u tome što za razliku od Trabzona ona ne igra u Evropi, imala je više vremena da se spremi za derbi, ali i domaći teren. Pred svojim navijačima je maksimalna ove sezone, ima pobede nad Sivasom (3:0) i Umranijom (1:0).

Prošle sezone je Trabzon slavio na oba duela, sa po 2:0 i 3:1, ali su ove na jug Turske stigli igrači poput Jaroslava Rakickija, Gohana Torea, Artjoma Dzjube, Kevina Rodrigeza...

Što se tiče Trabzona, očekuje se da će Maksi Gomez da debituje u Superligi Turske. On je već odigrao svoj prvi meč u plavo-crvenom dresu u Mađarskoj, tamo je bio najbolji igrač svog tima sa golom i asistencijom. Prethodno je 26-godišnji Urugvajac odigrao tri meča u Primeri u dresu Valensije, koja je na njegovom transferu zaradila svega 3.000.000 evra. Pet puta manje nego što ga je pre tri godine platila Selti.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

----------------

TURSKA 1 - 6. KOLO

Petak

Alanja - Ankaragudžu 2:1 (0:0)

/Koka 65, Bekiroglu 87 – Gureler 69/

Subota

Konja - Hataj 1:0 (0:0)

/Bruno Paz 66/

Karagumruk - Giresun 1:1 (0:0)

/Dijanj 90 - Bajić 75/

Nedelja

Sivas – Istanbul 1:1 (0:0)

/Ulvestad 80 – Etemi 64/

Gazijantep – Umranije 1:1 (0:0)

/Maksim 59pen - Mršić 90pen/

Kasimpaša – Galatasaraj 2:3 (1:1)

/Bahoken 16, Siftpinar 90 – Gomis 20, Akturoglu 50, 69/

Kajzeri – Antalija 1:0 (0:0)

/Tijam 54/

Ponedeljak

18.00: (1,92) Bešiktaš (3,50) Bašakšehir (4,10)

20.00: (2,45) Adana Demir (3,30) Trabzon (2,95)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Turska 1TrabzonAdana DemirJusuf JazidžiĐaniniFK Crvena zvezdaLiga Evrope

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara