Trabzon sa Sorlotom protiv Partizanovog poznanika, Sivas protiv rivala sa kojim baš ne ume najbolje

Vreme čitanja: 3min | pon. 27.01.20. | 11:10

Karagumruk i Altinordu se bore za bodove vredne opstanka u drugoj turskoj ligi

Teško da ove sezone ima većeg iznenađenja u evropskom fudbalu od trenutnog liderskog mesta koje zauzima Sivas u prvoj ligi Turske. Sastav koji je prošle sezone gotovo jedva opstao, ove godine rastura sve redom i sa samo dve pobede zasluženo zauzima prvo mesto na tabeli sa tri poena više od Fenerbahčea, koji je drugi. Sada im sledi još jedan duel kod kuće, protiv rivala sa kojim im je uvek bilo teško da igraju – Rizeom (18.00).

Upravo ovaj klub im je naneo jedan od dva pomenuta poraza ove sezone, i to još krajem avgusta. Tada je rezultat bio 2:1, a sreću domaćoj ekipi doneli su Samudio i Boldrin, dok je Fernando pokušao da spasi Sivas, ali nije uspeo.

Izabrane vesti

Još veća vrednost je u tome što Sivas ove sezone nema neke preterano istaknute ili poznatije pojedince u svom timu i uglavnom je reč o istim igračima koji su se prošle sezone borili za opstanak. Najveća pretnja Rizeu će svakako biti Mustafa Jatabare, koji je, verovali ili ne, vezao po gol na svakoj od poslednje četiri utakmice večerašnjeg domaćina. Do sada na svom kontu ima osam pogodaka, teško da će uhvatiti Sorlota i Sisea na prva dva mesta liste strelaca, ali će sigurno do samog kraja pokušati da se zadrži među najboljih deset.

Partizanov poznanik i protivnik iz ovosezonskih kvalifikacija za Ligu Evrope, Malatija će na svom terenu ugostiti Trabzon, koji ove godine igra standardno dobro. Gosti sa severoistoka Turske kao da su uzeli neku konstantu, pa svake godine završavaju „samo“ na nekom od mesta koje vodi u Ligu Evrope. Možda je baš ovo godina u kojoj će se to promeniti (18.00).

Tradicija u duelu ova dva tima nam kaže da su domaćini trijumfovali u svih pet do sada odigranih utakmica. Dakle, tri puta je slavio Trabzon, a dva puta Malatija, pa ćemo videti da li nas večeras samo čeka nastavak ovog jako zanimljivog i malo čudnog niza.

Imaće Trabzon u svojim redovima čoveka koji može da ih odvede ka pobedi. Njegove igre sa velikim interesovanjem prate i stručnjaci iz Srbije, pošto bi baš on mogao da bude jedan od najvećih problema srpske reprezentacije u baražu za plasman na Evropsko prvenstvo. Aleksander Sorlot do sada ima čak 15 golova kraj svog imena uz pet asistencija, što je sasvim dovoljno za pomenuti i videti o kakvom igraču se radi.

Akcije će biti i u drugoj ligi Turske gde će se gledati borba za goli opstanak. Probuđeni Altinrodu, koji nije izgubio na minulih pet utakmica u tamošnjem drugom rangu gostuje Karagumruku koji ima čak četiri uzastopna poraza i od sredine tabele polako je krenuo da klizi ka njenom dnu (17.00).

Zanimljivo, ovo će biti tek drugi susret ove dve ekipe u istoriji. Prvi je, naravno, onaj iz uvodnog dela sezone sa kraja avgusta kada smo gledali veliku dramu. Karagumruk je poveo sa 0:2 preko Erdema i Čiveleka, ali je Ružgar u 80. minutu uneo pravu pometnju na teren svojim golom. Domaćin je imao priliku da izjednači iz nekoliko velikih prilika, ali je ipak ostalo 1:2.

Mora se, ipak, naglasiti da je Altinordu tada bio potpuno drugačiji tim, te da je čamio na samom dnu tabele. Poslednje partije nagoveštavaju da su ti dani u potpunosti iza ovog kluba.

TURSKA 1 – 19. KOLO

Petak

Genčlerbirligi - Gacijentep 1:0 (0:0)
/Sesenjon 64 pen/

Subota

Kajzeri – Ankaragudžu  1:1 (1:0)
/Mensah 22p – Kubalas 68/

Kasimpaša - Alanja 1:2 (0:1)
/Kvarežma 67pen - Sise 34, Učan 73/

Fenerbahče - Bušakšehir 2:0 (0:0)
/Kruze 72, Murići 86/

Nedelja
Denizli – Antalija 0:3 (0:2)
/Jahović 27, Mukairu 41, Blanko 57/

Gectepe – Bešiktaš  2:1 (2:1)
/Akbunar 25, Borhes 45 – Jilmaz 38p/

Konja - Galatasaraj 0:3 (0:2)
/Falkao 26, Akbaba 39, Bujuk 79/

Ponedeljak
18.00: (3,15) Malatija (3,45) Trabzon (2,25)
18.00: (1,55) Sivas (4,10) Rize (6,00)


TURSKA 2 - 19. KOLO

Petak
Akhisar - Bursa 0:1 (0:0)

Subota
Điresun - Urmanije 2:1 (1:0)
Osmanli - Kečiorengudžu 0:0
Altaj - Istanbul 1:0 (1:0)

Nedelja
Hataj - Menemen Beledije 2:0 (0:0)
Erzurum - Balikešir 1:0 (1:0)
Eskišehir - Adana 0:0
Adana Demir - Bolu 2:2 (1:0)

Ponedeljak
17.00: (1,85) Karagumruk (3,35) Altinordu (4,10)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Foto: MN Press, Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara