©AFP
©AFP

Trabzon je mina od koje treba bežati u plej-ofu Lige šampiona: Sivas uništen u Superkupu Turske

Vreme čitanja: 1min | sub. 30.07.22. | 22:00

Dva gola Andreasa Kornelijusa i promašen penal Gediklija u ubedljivom slavlju sastava Abdulaha Avdžija - 4:0

Crvena zvezda ima samo jednog nepoželjnog protivnika u plej-ofu Lige šampiona, turski Trabzon. Zbog čega je to tako najbolje je večeras demonstrirala ekipa Abdulaha Avdžija, koja je u okršaju Superkupa Turske demonstrirala silu protiv Sivasa u Istanbulu - 4:0 (1:0).

Trabzon je postigao četiri gola, a mogao je i do petog, ali je u petom minutu nadoknade jedanaesterac promašio Emerhan Gedikli. Ipak, i ovako je dominacija šampiona Turske bvila više nego izražena, a za otvaranje protivničke odbrane najzaslužniji je bio Andreas Kornelijus. Danski napadač nije mogao da poželi bokji start sezone, pošto postizao golove u 37. i 51. minutu, čime je otvorio svom timu put ka novom trofeju. Danac je prošle sezone postigai 15 prvenstvenih golova, a sada deluje da bi mogao da bude još efikasniji.

Izabrane vesti

Sivas je posle toga krenuo na sve ili ništa, što je izuzetno brza i opasna ekipa Abdulaha Avdžija surovo kaznila. Jens Larsen je u 64. minutu rešio pitanje pobednika, dok je konačan rezultat u 75. minutu sa bele tačke postavio Anastasios Bakasetas.

Grči vezista je trebalo da preuzme odgovornost i kod situacije u petom minutu nadoknade, ali je to prepustio mladom Nemcu turskog porekla. Ipak, taj promašaj nije poremetio veliko slavlje koje je usledilo među navijačima šampiona Turske nakon poslednjeg sudijskog zvižduka.


tagovi

Andreas Kornelijus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara