Frančesko Toti i Danijele de Rosi (©Reuters)
Frančesko Toti i Danijele de Rosi (©Reuters)

Toti upozorava: Ne bude li Roma imala rezultate, De Rosi će biti žrtveni jarac kao Murinjo

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.09.24. | 12:09

“Uložili su 100.000.000 evra i ako se ne plasiraju u Ligu šampiona, biće to neuspeh”, kaže ikona rimskog kluba

Našao se prošle sezone Danijele de Rosi u ulozi vatrogasca, lokalizovao je požar i malo je nedostajalo da se Roma plasira u Ligu šampiona. Preporodio je ekipu, međutim, u novoj sezoni rezultati i igra nisu ni nalik onima od pre nekoliko meseci.

Roma je u tri kola Serije A osvojila tek dva boda, dala je samo jedan gol i nalazi se pri dnu. A nije da su vlasnici bili škrti tokom leta. Polupali su kasu, otvorili su se za Artjoma Dovbika, Matijasa Sulea i Enca le Fea. Potrošeno je skoro 100.000.000 evra na pojačanja, ostao je i Paulo Dibala, ali nešto ne štima. I, po mišljenju Frančeska Totija, ukoliko Roma uskoro ne prodiše, Danijele de Rosi bi mogao da bude bivši.

Izabrane vesti

Kako Olimpiko ne bi napustio vrlo brzo, neophodno je da Roma počne da pobeđuje.

“S obzirom na luda ulaganja ovoga leta, moraju da se plasiraju u Ligu šampiona. Ako uložite 100.000.000 evra i to ne ostvarite, to je neuspeh”, rekao je Frančesko Toti za Il Mesađero i nastavio:

“Bez Lige šampiona, De Rosi će otići ranije, neće izgurati do kraja. Danijele je gromobran i on je taj koji će platiti ceh, ali ponavljam da, srećom, on zna sve i svakoga”.

Upitan je i da li bi Danijele de Rosi mogao da prođe kao Žoze Murinjo

“Svakako (da bi mogao da završi kao Murinjo prim. aut.), čak iako je trenutno jedini koji može da bude trener Rome. Ako stvari ne budu išle pravim tokom, sva krivica će biti na Danijeleu. Upravo to se dogodilo Murinju. Niko nije pomogao Žozeu, niko nije razgovarao sa njim. Ako nema rezultata, postanete žrtveni jarac, Danijele je toga svestan”.

Ipak, nada se da će njegov saborac iz igračkih dana biti uspešan na Olimpiku i kao trener.

“Pre svega, Danijele mora da dođe do toga da ga poštuju. Mora da razgovara sa stručnim štabom i ljudima koji su mu bliski, onima koji mogu da mu pomognu oko toga da razume svoje greške. Danijele ima jak tim i nadam se da će uspeti u okruženju koje mu je poznato”, završio je Frančesko Toti.



tagovi

RomaFrančesko TotiDanijele De Rosi

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara