Vane de Ven i Medison (Reuters)
Vane de Ven i Medison (Reuters)

Totenhemovi snovi se ruše, ekipa je osakaćena

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.11.23. | 12:40

Loše vesti se nižu jedna za drugom

Sve je do prošlog ponedeljka izgledalo idilično u Totenhemu i navijači su sanjali otvorenih očiju. Ekipa Angelosa Postekoglua je igrala prelep fudbal, bila prva na tabeli i počela da sanja o tituli. Ali od ponedeljka i utakmice sa Čelsijem kola su krenula nizbrdo.

U kontroverznom gradskom derbiju, Plavci su sa dva igrača više deklasirali Spurse. I osakatili ih za naredne mečeve.

Izabrane vesti

Totenhem sutra gostuje Vulvsima a zbog crvenih kartona neće moći da računa na standardne defanzivce Kristijana Romera i Destinija Udogija. Argentinac će propustiti dva meča posle toga jer je kažnjen sa tri utakmice neigranja. Međutim, to su čak i manje problemi. Više brinu povrede zbog kojih su nosioci igre zamenjeni još u prvom poluvremenu ludog okršaja sa Čelsijem.

Standardni štoper Miki van de Ven je odšepao sa terena zbog povrede zadnje lože i po prvim porgnozama ga neće biti na terenu do januara. u najboljem slučaju! Ogroman je to hendikep za Spurse jer je Holanđanin od letošnjeg transfera iz Volfzburga za 40.000.000 evra odigrao svaki minut do derbija sa Čelsijem i bio stub odbrane uz Romera. Sada će obojica biti odsutni za sutrašnje gostovanje Vulvsima. Postekoglu od štopera na raspolaganju ima samo Erika Dajera i mladog Ešlija Filipsa (18) koji nije ni debitovao za prvi tim.

Ni tu nije kraj mukama. U prvom poluvremenu protiv Čelsija je povređen i verovatno najbolji igrač Spursa ove sezone Džejms Medison. Iako tada nije izgledalo alarmantno, izgleda da jeste. Ostrvski mediji pišu da je Medisonova povreda skočnog zgloba ozbiljnija nego što se mislilo i da ga čeka duža pauza. Već je otpao sa spiska reprezentacije i izvesno je da će propustiti narednih nekoliko premijerligaških duela. Zvaničnih informacija o stepenu povrede ali mediji na Ostrvu pišu da su oštećeni ligamenti i da će pauza biti trajati između jednog i tri meseca. Medison je letos došao kao kapitalno pojačanje iz Lestera za 46.300.000 evra i odmah se nametnuo kao jedan od nosilaca igre. Na 11 premijerligaških duela je zabeležio tri gola i pet asistencija i brzo se nametnuo kao jedan od lidera ekipe uz Sona, golmana Vikarija, pomenute štopere...

Van stroja je i brazilski napadač Rišarlison koji je operisao pubičnu kost i takođe ga očekuje pauza od nekoliko nedelja. Odranije su van tima zbog povreda Ivan Perišić (završio sezonu), pojačanje Manor Solomon (operisao koleno i neće ga biti makar do januara), Rajana Sesenjona (do kraja novembra), dok su dobre vesti da su se oporavili Rodrigo Bentankur i Đovani Lo Selso.

Veliki su to udarci za Ejndža Postekoglua i ekipu koja je bila hit početka sezone. Totenhem do kraja godine očekuju mečevi protiv Vulvsa, Aston Vile, Mančester Sitija, Vest Hema, Njukasla, Notingema, Evertona, Brajtona i Bornmuta.



tagovi

Džejms MedisonMiki van de Ven

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara