Totenhemova ofanziva u foto finišu: Juriš po Bejla i Žirua

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.01.20. | 10:48

Danijel Levi na pregovorima u Madridu

Poslednji dan prelaznog roka, a Totenhem je nagazio gas – do daske! Pevci kao da su čekali poslednje sate zimske pijace da krenu u furioznu završnicu, jer su bacili oko na dva kapitalca.

Kako piše britanski Tajms, kao udarnu sportsku vest, Totenhem je u pregovorima sa Realom i Geretom Bejlom oko transfera, koji bi mogao i morao da se završi u toku dana. U Londonu veruju da je napravljen ključni korak napred i da su velike šanse da do večeras velški fudbaler ponovo obuče dres Pevaca.

Izabrane vesti

Prvi čovek Totenhema Danijel Levi je u Madridu, gde pregovara sa predsednikom Reala Florentinom Perezom. Po saznanjima Tajmsa, najveća prepreka za transfer je Bejlova plata, koja iznosi skoro 600.000 evra nedeljno.

Bejl je 2013. godine iz Totenhema prešao u Real za sumu od 100.000.000 evra, što je tada bio svetski rekord.

Opet, trener Madriđana Zinedin Zidan na današnjoj konferenciji za novinare bio je jasan:
Ne verujem da će Bejl danas otići iz Reala“.

Ali, nije Geret Bejl jedini igrač kojeg klub iz Londona juri danas. Na listi želja je Olivije Žiru, napadač Čelsija. Međutim, taj transfer je na čekanju, iako se, navodno, Totenhem dogovorio sa Francuzem.

Problem je što Čelsi neće da pusti Žirua dok ne dovede novog napadača. Plavcima je glavna meta Dris Mertens iz Napolija. I dok tu sve ne legne na svoje mesto i Belgijanac ne potpiše ugovor, Žiru će biti na čekanju.

Sve je, dakle, pipavo kao mehur od sapunice i ceo lanac bi mogao da pukne ukoliko, recimo, Aurelio de Laurentis, gazda Napolija, ne bude zadovoljan ponudom za Mertensa. A, po poslednjim informacijama iz Italije, sa stadiona San Paolo je već stiglo „ne“ Čelsiju za belgijskog napadača.

Previše vremena za licitiranje i pogađanje nema. Sat otkucava, zimska pijaca je pred zatvaranjem...

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara