Kejn i Rojal (Reuters)
Kejn i Rojal (Reuters)

Totenhemov bek uložio 1.000.000 da izvuče svoj maksimum: Hakimijevi skauting izveštaji, neuropsihijatar...

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.09.22. | 18:28

Emerson Rojal skovao plan za svoju igračku r(evoluciju) i već krenuo u realizaciju

Godinama, da ne kažemo decenijama unazad Lebron Džejms ulaže ogromne sume novca u svoje telo - treneri, teretane, privatni kuvari, najbolji terapeuti... Zato se u 38. godini i dalje kreće kao mladić, zbog toga je (dobrim delom) i jedan od najvećih kojeg je košarka ikada imala.

Sigurno da Američka košarkaška zvezda nije jedina koja ne žali novac kako bi unapredila svoju igru, a sa istim ciljem oko 1.000.000 evra uložio je i desni bek Totenhema Emerson Rojal. Došao je prošlog avgusta iz Barselone u London za 25.000.000 evra, a iako već drugu sezonu igra standardno kod Antonija Kontea, Brazilac želi da testira svoje krajnje granice i ponudi Sparsima novu, apgrejdovanu verziju sebe.

Izabrane vesti

Za početak, Rojal je pazario hiperbaričnu komoru kako bi povećao nivo kiseonika, mentalnu oštrinu, podigao nivo kondicije. Upravo je Lebron jedan od pionira korišćenja ove metode koju su vremenom usvojili mnogi sportisti. Ali to je samo početak plana Rojalove fudbalske (r)evolucije.

Naime, bivši fudbaler Barselone i Betisa je naručio skauting izveštaj Pari Sen Žermenovog desnog beka Ašrafa Hakimija, jednog od najboljih fudbalera Evrope na toj poziciji. Bio je Marokanac jedan od ključnih igrača takmičarske 2020/21 i vrhunskim partijama u oba pravca pomogao Interu da postane šampion Italije, nakon čega se preselio na Park Prinčeva. Planio je Hakimi i igrama i brojkama u Italiji (37 utakmica, sedam golova i 10 asistencija), koje je donekle preneo i na dres PSŽ-a.

Rojal očigledno želi da dobije napismeno formulu koja će mu omogućiti da pojača brojke pošto je od dolaska u severni London isporučio tek gol i dve asistencije na 50 nastupa. Defanzivno igra vrlo dobro, kada je reč o napadačkom učinku, prostora za napredak ima podosta i baš taj aspekt je bio na udaru jednog dela Totenhemovih navijača.

Ali tu nije kraj. Britanski mediji tvrde da je Rojal sa svojim menadžerskim timom na čijem se čelu nalazi njegov otac, angažovao neuropsihijatra, prevashodno da bi mu pomogao da se izbori sa pritiskom igranja u Premijer ligi.

Konte ga je zakucao u startnu postavu i poslednjih meseci hvalio njegovu radnu etiku i napredak u odnosu na prethodnu sezonu. Emerson želi da ode korak dalje. A doktor Fabijano de Abreu Agela koji je svojevremeno radio sa ofanzivcem Kvins Park Rendžersa, Čileancem Eduardo Vargasom, tvrdi da je je Rojal apsolutno posvećen i spreman da uradi sve da bi na površinu isplivao njegov igrački maksimum.

Trenutno selektor Tite ne računa na njega. Momka koji od 2019. godine ima šest nastupa za Brazil nije zvao za prijateljske mečeve protiv Gane i Tunisa, ujedno i poslednje provere pred Mundijal u Kataru. Ali ko zna, ako sve na šta je potrošio blizu 1.000.000 evra bude dalo adekvatne rezultate, eto Emersona ponovo u sastavu Selesa nakon Svetskog prvenstva. Tada je Tite svakako najavio da odlazak sa klupe na kojoj sedi već šest godina.


tagovi

TotenhemEmerson Rojal

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara