FOTO: Twitter (FC Tottenham)
FOTO: Twitter (FC Tottenham)

Totenhem svratio do Koreje i upecao "sledećeg Sona"

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.07.24. | 18:39

Spursi dogovorili transfer jednog od najtalentovanijih azijskih igrača

Znali su leta 2015. na Vajt Hart Lejnu šta rade kada su za 30.000.000 evra kupili Hjong Min Sona od Bajera iz Leverkuzena, ali teško da su i u najslađim snovima zamišljali kakvu će zver od igrača dobiti. Stekao je reprezentativac Južne Koreje kultni status za devet godina provedenih u engleskom fudbalu, a Pevcima se to osladilo i sada će pokušati sa još jednim Korejcem.

Jang Min Hjok poznat je u domovini kao "novi Son", budući da igra na istoj poziciji kao i najbolji igrač kog je najmogoljudniji kontinent izrodio u 21. veku, ima slične najjače adute u igri i fizičke predispocije (shodno svojim godinama). Momak rođen 2006. godine prešao je iz Gangvona na sever Londona u sklopu transfera vrednog 4.000.000 evra. Engleski klub je iskoristio pravi trenutak i simbolično čitav posao obelodanio u danima kada se nalazi u Južnoj Koreji na predsezonskoj turneji, gde su prvotimci po sletanju na aerodrom dočekani uz veliku euforiju među tamošnjim ljubiteljima fudbala.

Izabrane vesti

Neće Jang odmah na Ostrvo. Jeste potpisao petogodišnji ugovor koji će ga zadržati u Sparsima do 2029. godine, ali će se formalno pridružiti klubu tek u januaru, nekoliko sedmica po završetku tekuće sezone K-lige, do tada će nastupati za Gangvon. Cena od 4.000.000 evra deluje prilično korektno kada se uzme u obzir kakvim talentom raspolaže 18-godišnjak. Neke nezvanične informacije ukazuje da je Jangovom klubu "sugerisano" da bude fleksibilan i ne zakera previše kako bi simbolično realizovao transfer "novog Sona".

Po završetku igranja za Gangvon na kraju 2024. godine, Spursi će imati opciju da pošalju Korejca u razvojni tim (do 23 godine), ali pošto već imaju gomilu domaćih igrača u razvojnom timu koji će se pojaviti u narednih nekoliko godina, u klubu smatraju da bi Jang možda već od samog dolaska u Englesku mogao da počne da trenira sa prvim timom i da tako uzgred ne zauzima mesto stranog igrača u omladinskoj ekipi.



tagovi

Letnji prelazni rok 2024Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara