Emerson Rojal (©AFP)
Emerson Rojal (©AFP)

Totenhem sa okrnjenom odbranom ulazi u borbu za Ligu šampiona: Emerson van terena mesec i po dana

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.03.23. | 17:57

Novi problem za londonsku ekipu

Ne napuštaju problemi ekipu Totenhema, štaviše samo se nagomilavaju. Dan pošto se rastao sa Antoniom Konteom, londonski klub u nastavak sezone ulazi bez Emersona Rojala. Desni bek propustiće narednih mesec i po dana zbog povrede kolena, javljaju engleski mediji.

Emerson se povredio tokom vikenda nastupajući za Brazil protiv Maroka. Odigrao je celih 90 minuta, ali je u nadoknadi meča morao da napusti teren, a naknadni pregledi su pokazali da povreda zahteva operaciju kojoj će 24-godišnji defanzivac biti podvrgnut u narednim danima.

Izabrane vesti

Vest o Emersonovom odsustvu druga je koja je pogodila Totenhem u poslednjih desetak dana pošto će i Ben Dejvis provesti identičan period van terena zbog povrede koja ga je primorala da odbije poziv Velsa.

Totenhem, dakle, sa okrnjenom odbranom ulazi u borbu za četvrto mesto i plasman u Ligu šampiona. Trenutno ulaznicu drži u rukama (ima dva boda i dve utakmice više od Njukasla), ali pitanje je koliko će ga brojni kadrovski problemi sputati u poslendjih deset utakmica Premijer lige budući da se Iv Bisuma i Rodrigo Bentankur neće vraćati do kraja sezone, a van stroja su i Rišarlison i Rajan Sesenjon. Dobra vest je da se Ugo Ljoris vratio treninzima.

Emerson je ove sezone odigrao 32 utakmice u svim takmičenjima. U prvom delu sezone igrao je daleko ispod očekivanja, ali je dolaskom Pedra Pora značajno podigao formu. Ipak, sada će mesto kraj desne aut-linije morati da prepusti Špancu, a ukoliko oporavak bude tekao po planu, Brazilac će se ekipi staviti na raspolaganje za poslednje dve utakmice.

Totenhem po povratku sa pauze očekuje gostovanje Evertonu, a ekipu će do kraja sezone, odlukom uprave kluba, voditi Kristijan Stelini, Konteov pomoćnik, i Rajan Mejson.


tagovi

Emerson RojalTotenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara