Pjero Inkapje (©AFP)
Pjero Inkapje (©AFP)

Totenhem planira i četvrto pojačanje: Bajer za štopera traži 40.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.06.22. | 00:17

Juri se dodatak u odbrani, ali i još jedan vezista

Konačno je Antonio Konte zavukao ruke u klupsku kasu i platio pojačanje, a posle prvog igrača za kojeg je plaćeno obeštećenje radi se na dogovoru za drugo.

Konte gradi tim sa idejom da bude stalni učesnik Lige šampiona i želi stabilnost u odbrani zbog čega se sada fokusira na poslednju liniju tima gde bi mogla da se dogodi čistka, pogotovo na dve centralne pozicije gde ima previše igrača, a premalo realnog kvaliteta. Prva ideja bio je Alesandro Bastoni sa kojim je Italijan radio u Interu, ali kako vicešampion Serije A ne namerava da pregovara o njegovom odlasku u jeku spekulacija da će Milan Škrinijar u PSŽ, pogledi su usmereni na druge strane.

Izabrane vesti

Na Ostrvu i u Nemačkoj sve se glasnije govori o Totenhemovom interesovanju za štopera Bajer Leverkuzena Pjera Inkapjea. Ekvadorac je svoju prvu sezonu u Evropi odradio sasvim zadovoljavajuće, zbog čega je automatski počeo sve više da zapada za oko skautima bogatijih klubova. Inkapje se tokom 35 utakmica za Bajer iskristalisao kao jedan od najvažnijih igrača ne samo u odbrani, već i celom timu, što je dovelo do toga da se Aspirindžije plasiraju u Ligu šampiona, baš kao i londonski Pevci.

6. avgust, 16.00: (1,45) Totenhem (4,50) Sautempton (8,50)

Radi se o momku koji se vrlo dobro snalazi u vazdušnim duelima, a pre svega zna sa loptom i da je povuče napred, a generalno ima sve potrebne kvalitete za štopera koji pretenduje da postane svetska klasa. Inkapje nije samo igrao dobro u Nemačkoj, već i za reprezentaciju kojoj je pomogao da se plasira na Mundijal u Kataru.

Upravo zato Bajer i postavlja visoku cenu na svog 20-godišnjaka, a na etiketi stoji – 40.000.000 evra! Na Totenhemu je sada da kroz pregovore pokuša da smanji tu cenu, iako u Bajeru ne nameravaju previše da je spuštaju. Najviše iz razlog što je povratak u elitu klubu dao određenu finansijsku stabilnost.

Pored Inkapjea Totenhem čak razmišlja o senzacionalnom povratku Kristijana Eriksena. Danac je tokom polusezone u Brentfordu pokazao da može da igra vrhunski fudbal uprkos ugrađenom pejsmejkeru, a sada je slobodan igrač pošto mu je istekao šestomesečni ugovor i u potrazi je za novom sredinom.

Podsetimo, Totenhem je dosad angažovao golmana Frejzera Forstera, zatim Ivana Perišića, te Iva Bisumu koji je plaćen 29.000.000 evra.


tagovi

TotenhemBajer LeverkuzenPjero InkapjeLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara