Pep Gvardiola i Žoze Murinjo
Pep Gvardiola i Žoze Murinjo

Totenhem kao poslednji bastion pred naletom Građana

Vreme čitanja: 3min | sub. 13.02.21. | 12:58

Siti u seriji od 15 pobeda u Engleskoj, a poslednji put je četa Pepa Gvardiola poražena na Ostrvu upravo protiv londonskog tima pre skoro tri meseca. Promo kvota u Mozzartu na pobedu tima iz Mančestera - 1,43

Nezadrživo juriša vojska Pepa Gvardiole i ne deluje da iko može da joj se spreči na putu ka sedmoj tituli prvaka Engleske. Razbili su šampiona Liverpula na Enfildu u utakmici u kojoj su bili za klasu bolji rival, iako im je Alison pomračenjima svesti poklonio dva od četiri gola koja su postigli.

Precrtali su Redse kao potencijalnu pretnju u borbi za trofej, vezali 15 pobeda u svim takmičenjima izjednačivši rekord po broju uzastopnih trijumfa u konkurenciji engleske elite. Time su se poistovetili sa Prestonom koji je identičan poduhvat sproveo davne 1892. godine, odnosno Arsenalom iz 1987. Prethodne nedelje Siti je lako pobedio Svonsi sa 3:1 u gostima i plasirao se u četvrtfinale FA kupa.

Izabrane vesti

Na crtu Građanima na Etihadu danas (18.30) izlazi Totenhem, a iako je malo onih koji veruju da Sparsi mogu da prekinu seriju građana. Ipak, ekipa koja raspolaže tandemom Kejn – Son nikada ne sme biti potpuno otpisana. Naravno, očekuje se da će domaćin na Etihadu plesti mrežu oko protivničkog šesnaesterca, a da će Murinjovi momci vrebati iz kontri za koje su specijalisti.

Gvardiola je prethodne nedelje protiv Svonsija u Velsu odmarao nekoliko igrača. Meč je propustio sjajni štoper Ruben Dijas, letošnja skupa akvizicija Sitija iz Benfike On je bio bolestan, ali se očekuje da zauzme svoje mesto štopera. Španac Rodri je takođe rovit, ali bi i on mogao na teren. Menadžer Građana sigurno ne može da računa na povređene Kevina de Brujnea, Fernandinja i Natana Akea. Serhio Aguero se i dalje oporavlja posle korona virusa. Već nekoliko dana trenira s timom, ali je pitanje da li će Argentinac da bude gurnut u vatru. Verovatno će iskusni napadač još da pričeka s povratkom na teren.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE MANČESTER SITI DA BUDE ŠAMPION PREMIJER LIGE JE 1,05.

Totenhem će biti lišen usluga Serhija Regilona i Đovanija lo Selsa. Dobra vest za goste je da je Hari Kejn spreman, dok je Geret Bejl pod znakom pitanja zbog povrede, ali ni forma Velšanina nije na zadovoljavajućem nivu posle povratka u Totenhem iz Reala. Serž Orije je takođe u konkurenciji za tim posle lakše povrede.

Pevci su u prošlom kolu protiv Vest Bromvič Albiona konačno prekinuli niz od tri poraza, dok je Siti na u deset od 15 vezanih pobeda nije primio gol. Uz formu kakva u Premijer ligi odavno nije viđena, lider kreće po osvetu za poraze koje mu je tim iz engeske prestonice naneo u poslednja dva meča.

Poslednji neuspeh Siti je ostvario upravo protiv Toteneham u prvom delu sezone, 21. novembra prošle godine, kada su Pevci slavili sa 2:0 pogocima Sona i Đovanija lo Selsa. Prošle sezone u Mančesteru u Premijer ligi Građani nisu slavili, bilo je 2:2, pa je Siti bez pobede protiv tima iz Londona već tri utakmice.


tagovi

Premijer ligaŽoze MurinjoPep GvardiolaTotenhemMančester Siti

Obaveštavaj me

Man. Siti
Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara