Sančo, Kopmajners i Gonzales (©Reuters)
Sančo, Kopmajners i Gonzales (©Reuters)

Totalna ofanziva Juventusa: Sančo + Kopmajners + Niko = 138.000.000 evra!

Vreme čitanja: 3min | pet. 23.08.24. | 12:13

Stara dama ima velike planove u narednih sedam dana

Još sedam dana je ostalo do kraja prelaznog roka, a u Juventusu će goreti do kraja pijace!

Iako se već ozbiljno pojačala ovog leta i promenila pola startne postave, Stara dama je spremila spektakularnu ofanzivu u narednih sedam dana. Plan je da se sa tri velika pojačanja potpuno promeni izgled ofanzivne linije. I voljan je Juve da za istvarenje tog cilja uloži oko 140.000.000 evra! Toliko bi je koštali dolasci Tena Kopmajnersa, Nikolasa Gonzalesa i Džejdona Sanča.

Izabrane vesti

Kopmajners je prioritet svih prioriteta i igrač oko kojeg Tijago Mota želi da gradi novi Juventus. Iako su u vezni red već stigli Daglas Luiz i Kefren Tiram, Holanđanin je taj ključni igrač u Motinim planovima koji će biti spona veznog reda i napada.

Od početka prelaznog roka Juve steže obruč oko Kopmajnersa, ali se Atalanta tvrdoglavo drži početne cene od 60.000.000 evra. Nije pomogao ni bojkot igrača koji odbija da trenira i vrši pritisak na klub da ga pusti u Torino. Atalantina kasa je puna i klub ima pregovaračku poziciju da insistira na svojim uslovima. Malo po malo je Juve od 30.000.000 evra plus bonusi došao do ponude vredne 59.000.000 evra sa uključenim bonusima. Fiksni deo iznosi oko 52.000.000 evra tako da je Atalanta skoro pa isterala svoje. Verovatno se sada pregovara o dinamici isplate i bonusima. Očekuje se da Holanđanin naredne nedelje potpiše za Bjankonere jer ni Atalanti ne odgovara da odbije toliki novac i zadrži nezadovoljnog igrača.

Kopmajners je u Motinim planovima zamišljen kao ofanzivni vezista iza najisturenijeg Dušana Vlahovića, a trenutno tu poziciju pokriva mladi Kenan Jildiz. Juventusv plan je i dovođenje tandema krilnih napadača Nikolasa Gonzalesa i Džejdona Sanča.

Argentinac iz Fiorentine je poput Kopmajnersa odavno dogovorio lične uslove sa Starom damom i u toku su naporni pregovori sa Violom. Prva Juventusova ponuda je iznosila 30.000.00 evra sa uključenim bonusima, a Fiorentina je tražila 40.000.000. Najrealnija opcija je da se dve strane nađu na sredini. Transfer bi bio realizovan kroz formu pozajmice s obaveznim otkupom. Dve strane pregovaraju i o prelascima Filipa Kostića i Artura u suprotnom smeru. Juve vrednuje Srbina na 8.000.000 evra, Fiorentina nudi 5.000.000. Takođe bi bila u pitanju pozajmica s obaveznim otkupom. Što se Artura tiče, on je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Firenci i Viola želi sličan dogovor.

Za kraj, šlag na toru letnje ofanzive bi bilo dovođenje Džejdona Sanča na kojeg Mančester Junajted ne računa, a ostali zainteresovani klubovi poput Pari Sen Žermena su odustali. Juve je čekao da se približi kraj letnje pijace i da se iskristališe cena. Italijanski klub nudi Junajtedu pozajmicu koja bi prešla u obavezan otkup za 40.000.000 evra pod određenim uslovima. A to znači da se Sančo dobro pokaže i odigra određen broj utakmica. Junajted nema mnogo boljih opcija i verovatno će morati da prihavti ali je problem visoka plata engleskog ofanzivca koja izlazi iz granica Juventusovog budžeta.

Sančova godišnja bruto zarada iznosi oko 20.000.000 evra što je preskupo za Juve. Ako želi da oživljava karijeru u Torinu, Englez će morati drastično da smanji finansijske zahteve, a verotvatno bi i klub sa Old Traforda tokom pozajmice morao da plaća deo plate.

Jedan od uslova za Sančov dolazak je i da se Juventus reši Federika Kjeze koji je precrtan i ne trenira sa prvim timom. Bjankoneri očekuju ponude za italijanskog reprezentativca i nadaju se da neće završiti u redovima ljutog rivala Intera.


tagovi

JuventusDžejdon SančoTen KopmejnersNikolas Gonzales

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara