Marko Nikolić (©Reuters)
Marko Nikolić (©Reuters)

Tošić hvali CSKA zbog Nikolića, Sjomin se čudi njegovom angažmanu

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.06.24. | 13:53

Prve reakcije posle potvrde Armejaca da imaju novog trenera

Moskovski CSKA je potvrdio da će po prvi put imati Srbina za šefa stručnog štaba. Postigao je dogovor sa Markom Nikolićem, koji će zameniti Vladimira Fedotova. Ovakav izbor izazvao je podeljene reakcije u ruskoj javnosti.

Među prvima kojeg su ruski mediji zvali za komentar bio je nekadašnji reprezentativac Srbije i dugogodišnji fudbaler CSKA Zoran Tošić. On je, očekivano, pohvalio čelnike moskovskog velikana zbog izbora i poželeo Nikoliću sreću.

Izabrane vesti

Veoma mi je drago što se CSKA opredelio za Nikolića. On je specijalista koji se dokazao u drugim prvenstvima, gde je osvajao trofeje. Ima dobro iskustvo u Rusiji, zna jezik i mentalitet ruskih fudbalera. Sviđa mi se ovaj izbor. Nadam se da će sa Markom CSKA da osvoji titulu“, rekao je Tošić.

Međutim, kako to obično biva, ruski treneri se drže zajedno i uvek javno kritikuju kada na klupu nekog tima stigne stranac. Ovog puta se prvi oglasio Juri Sjomin, kojeg je upravo Nikolić zamenio 2020. na klupi Lokomotive iz Moskve.

Čudan angažman. Ruski trener Fedotov, koji je radio veoma dobro je smenjen. Mladi igrači su blistali pod njim. Koji je razlog dovođenja Nikolića? Ne razumem. Čudan angažman“, ponovio je Sjomin.

CSKA je drugi najtrofejniji ruski klub, ali je bez titule još od 2016. godine. Kako to obično u velikim klubovima biva, učinak se meri isključivo po trofejima i ukoliko Nikolić ne bude sledeće sezone konkurentan u borbi za tron trpeće velike kritike ruske javnosti. Sjomin i njegove ruske kolege samo čekaju tako nešto...



tagovi

Rusija 1Marko NikolićZoran TošićJuri SjominCSKA Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara