Top ponuda u Humskoj: Hofenhajm za Saldanju daje 6.000.000 evra i procente

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.08.24. | 10:02

Nemci bi mogli da reše Partizanove velike probleme

Revanš utakmica plej-ofa Lige Konferencije u Gentu mogla bi da označi i oproštaj Mateusa Saldanje od Partizana. Dugo je brazilski napadač najvredniji eksponat crno-belih, o njegovoj prodaji se priča više od šest meseci, a posao bi mogao konačno da se realizuje do petka 30. avgusta. Nemački Hofenhajm je na adresu srpskog vicešampiona poslao ponudu vrednu 6.000.000 evra uz procente od dalje prodaje, prenosi Telegraf.

Zanimljivo, identičnu vest dali su pojedini italijanski transfer insajderi u ponedeljak veče, ali su potom obrisali objavu. Posle sjajne jeseni verovali su u Humskoj da transfer Mateusa Saldanje može da bude rekordan, pošto su se pominjale cifre između 10.000.000 i 12.000.000 evra. Odluka kluba je bila da Brazilac ostane u Humskoj, pošto su crno-beli, pod komandom Igora Duljaja, bili živi u šampionskoj trci sa Crvenom zvezdom.

Izabrane vesti

Kasnije je Mateus Saldanja imao problema sa povredom, da bi ovog leta bio rastrzan između takmičarskih ambicija i želje da se što pre otisne u inostranstvo. Al Džazira je bila spremna da crno-belima isplati više od šest miliona evra za Saldanju, ali je posao propao zbog dinamike isplate. Kasnije je klub sa Bliskog istoka kupio Ramona Mireza iz Osijeka. Kao potencijalni kupac Mateusa Saldanje pominjao se i atinski AEK.

Gledajući isključivo sportski motiv Hofenhajm bi predstavljao idealnu sredinu za bivšeg napadača Nefčija. Dobio bi Saldanja mogućnost da se potvrdi u jednoj od najjačih liga Evrope, i sasvim sigurno pristojan ugovor.

Hofenhajm ima sredstva da dovede Mateusa Saldanju. Početkom avgusta nekadašnji Zvezdin rival iz Liga Evrope je početkom avgusta prodao Maksimilijana Bajera Borusiji iz Dortmunda za skoro 29 miliona evra. Deo dobijenog novca uložen je u Adama Hložeka iz Leverkuzena i Harisa Tabakovića iz Herte. Čeka se i dolazak Mateusa Saldanje.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024Mateus Saldanja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara