"FREDI ADU"
"FREDI ADU"

Top 10 čudesnih klinaca Football Managera - gde su i šta rade (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 13.12.14. | 13:33

Obično su imali siromašne karijere, ali ih fanovi menadžera dobro pamte

FREDI ADUFootball manager ili nekada Championship manager, obogatio je živote gomile klinaca i ujedno ih načinio hodajućim bazama podataka. Čak i oni koji nisu voleli fudbal, uz menadžer su zapamtili sve fudbalere koje su ikad bili vredni pažnje, a bogme i mnoge koji u stvarnosti nisu imali pojma. Predstavljamo vam po našem izboru, deset najzanimljivijih. Propustili smo sigurno još gomilu vunderkidova koji su bili zvezde ove kompjuterske igre, ne zamerite, ima bilo ih je previše.

Černo Samba

Izabrane vesti

Sa četrnaest godina je bio u akademiji Milvola, i zaista vrlo talentovan klinac. Žerar Ulije je bio očajan u nameri da ga dovede u Liverpul, pa je ponudio za još maloletnog Sambu tada za klinca ogromnih dva miliona funti. Samba je pao u depresiju zbog odluke Milvola da odbije ponudu, pa je njegov razvoj potpuno otišao u pogrešnom pravcu. Nakon seljakanja po Španiji, Norveškoj, Grčkoj i Finskoj, Samba sada nema klub.

Fredi Adu

Jedan od najpoznatijih vunderkidova Football managera, jeste tamnoputi Amerikanac, Fredi Adu. Od malena su za njega bili zainteresovani svi najbolji klubovi sveta, a on je odlučio da ostane neko vreme u domovini. Posle tri sjajne sezone u DC Junajtedu, prešao je u Real Solt Lejk gde se nije snašao. Prešao je ubrzo u Benfiku gde nije uspeo da se izbori za poziciju u timu. Od tada je promenio deset klubova, a trenutno je član Jagodine, gde takođe za njega nema mesta. Još uvek.

Šerman Kardenas

Kod ga je pronašao, ruke mu se pozlatile. Kardenas je već sa 17 godina na menadžeru bio mašina na sredini terena i gotovo da nije bilo igrača čiji prvi transfer ne bi bio simpatični Kolumbijac. Nažalost u stvarnosti nije pokazao ništa. Otkad je za kadetsku selekciju Kolumbije postigao 14 golova na 11 utakmica, njegova karijera je u zastoju, istina ima tek 25 godina, i možda još uvek šansu da ostvari svoj potencijal.

Nikolas Milan

Njegov matični klub je bio čileanski Kolo-Kolo, gde se pojavio već sa 14 godina. Nakon više od stotinu utakmica za razne čileanske klubove, Milan je postigao svega 15 golova u karijeri, ali od onog klinca koji je na menadžeru za samo par sezona izrastao u mašinu koja je podsećala na Kristijana Ronalda, nema ni traga ni glasa.

Kerlon

Sećate li se Kerlona? Klovn iz Kruzeira koji bi često nabacio sam sebi loptu na glavu, i tako trčao po terenu. E pa on je na nekoliko verzija menadžera bio prava zver. Klasičan brazilski polušpic koji daje 20 golova po sezoni uz još isto toliko asistencija. Kupio ga je Inter za koji nikada nije odigrao nijednu utakmicu, a iz japanske Fudžijede je najuren početkom 2014. godine.

Mika Aritalo

Zvezda Football Managera 2008. Dovodio se za mizeran novac iz Finske, a mogao da igra odmah prvu postavu u Real Madridu. Ipak, Mika nije izleteo iz vedra neba. Čak 2003. je prešao u Aston Vilu, ali nije uspeo da se izbori za šansu posle dve godine u Birmingemu. U matični TPS se vratio 2005. gde igra i dan danas.

Lulinja

Svi znaju za Lulinju. On je jedan od retkih vunderkidova koji se provlači kroz nekoliko verzija menadžera. Za kadetsku selekciju Brazila je postigao 15 golova na deset utakmica, kada ga je kupio veliki Korintijans. Nije se izborio za pravu šansu u crno-belom dresu, pa je izmenjao nekoliko klubova u Brazilu uglavnom na pozajmicama. Sada igra u Brazilu za Searu u seriji B.

Džajls Barns

Čudo iz Derbi Kauntija. Bio bi prilično jeftin čim počnete sezonu, a sa 17 godina već je po ocenama mogao da bude solidna rezerva čak i najjačih timova. Igrao je par sezona u Premijer ligi za Derbi Kanuti, selio se po ostrvu, gde je igrao još za Fulam, VBA i Donkaster, da bi konačno završio u Hjuston Dajnamu, gde i trenutno igra.

Lebohang Mokoena

Kakav je rudnik zlata predstavljala južnoafrička Liga na jednom od mendžera, a naročito ekipa Orlando Pajrats. Lebohang Mokoena, je bio fantastičan za vrlo male novce. Omaleni vezista nije nikada otišao iz Južne Afrike, a trenutno igra za Sandauns. Igrao je i osam puta za reprezentaciju svoje zemlje.

Maksim Cigalko

Broj jedan. Najbolji ikada. Što bi Ameri rekli GOAT (Greatest of all time - najveći svih vremena). Belorus iz Dinama iz Minska je najveća zvezda menadžera. Sve što je potrebno jeste da ga kupite za neku siću neprekidno držite u igri. Nije bilo greške. Uvek bi bio najbolji strelac ekipe, vrlo često i Lige, a dešavalo se da ima duplo veći broj golova od utakmica. Cigalko je imao dobar početak karijere, u Minsku je na 53 utakmice postigao 24 gola, čak postigao gol za reprezentaciju Belorusije protiv Uzbekistana na prijateljskoj utakmici 2. aprila 2003. Onda je njegova karijera krenula nizbrdo. Igrao je kasnije za Naftan, Kajsar, Banants i Savit, gde je 2009. sa svega 26 godina završio karijeru.

MOĆNI CIGALKO

(FOTO: Printscreen)


tagovi

football managertsigalko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara