Pankov: Sad su svetske velesile videle koliko su nemoćne

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.03.20. | 11:30

“Ostao sam u Beogradu, tako je najpraktičnije”

Stranci su po preporuci kluba ostali u Beogradu, pojedini igrači Crvene zvezde su skoknuli do Zlatibora kako bi daleko od gradske vreve održavali formu tokom pauze izazvene pandemijom virusa korona. Štoper Radovan Pankov se odlučio da ostane u glavnom gradu i striktno sprovodi uputstva šefa stručnog štaba Dejana Stankovića.

Junak iz Kopenhagena slobodno vreme provodi u društvu supruge Mirjane i sina Miloša, uveren da će se sve ovo jednom lane zvati.
“Nerealno je koliko smo svi mislili da smo jaki, a sada vidimo da nismo. Pogotovo se to odnosi na velike zemlje što diktiraju politiku velesile. I oni su nemoćni i mali u odnosu na virus. Moramo više da cenimo struku, doktore i medicinare koji brinu o zdravlju”, poručio je u razgovoru za Sportski žurnal Radovan Pankov.

Izabrane vesti

Bivši član Radničkog i Vojvodine je zajedno sa kapitenom Borjanom učestvovao u pakovanju paketa za penzionere u Štark Areni.
“Nisam imao ni trunku kolebanja, čim je Borjan predložio odlučio sam da idemo. Inače, imamo odličan odnos, porodice nam se druže. Znao je da nisam otišao u Novi Sad, nije mnogo igrača Zvezde u Beogradu, inače bi nas bilo više na pakovanju. To je najmanje što možemo da uradimo u ovoj situaciji”.

Pankov je iz praktičnih razloga ostao u Beogradu.
“Odlučili smo se da ostanemo u Beogradu. Dolazili bi moji i Mirjanini da vide malog. Zbog brige za najdraže, ali i sve ljude sa kojima se može doći u kontakt, ovako je najbolje. Moramo da izdržimo sve, poštujemo preporuke. Što budemo odgovorniji, biće nam bolje”.

Pre nego što su otišli na prinudni odmor od takmičarskog fudbala fudbaleri Crvene zvezde su dobili tačna uputstva od Dejana Stankovića šta i kako treba da rade.
“Dobijamo u grupi svakodnevno diktate za trening, stigli su i sobni bicikli na adrese fudbalera koji ih nisu imali u stanovima. Stručni štab i klub sve drže na visokom nivou, što je u skladu sa veličinom Crvene zvezde. Prate nas, merimo telesnu masu”.

Na poslednjem prvenstvenom meču protiv Napretka Radovan Pankov je promašio jedanesterac. Šutirao je slično kao u Kopenhagenu, ali je lopta završila na prečki.
“Promašio sam. Bio sam određen da šutiram, ali nisam se fokusirao. Idemo dalje, biće još prilika za šutiranje. Ne znam zašto sam tako visoko gađao, ali neće me to promeniti, niti uticati na samopouzdanje”.

(Foto: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara