Toni Kros i Serhio Ramos (© AFP)
Toni Kros i Serhio Ramos (© AFP)

Toni Kros priznao da je imao ponude: Želim da završim karijeru u Realu, da bar još jednom budem prvak Evrope

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.10.20. | 21:48

„Nikad nismo sumnjali u Zidana“, kaže nemački vezista

Obogatio je Toni Kros kolekciju trofeja, za šest godina koliko je prošlo od transfera iz Bajerna u Real osvojio 13 pehara i hoće još.

Uz samo jedan uslov, da ih podiže u belom dresu, jer mu ne pada na pamet da menja sredinu, iako je jedan od cenjenih vezista planete. Kao takav, logično je da bude na meti još nekih velikana, mada ne otkriva kojih.

Izabrane vesti

„Uživam u Madridu i u igranju za Real. Tačno je da sam imao ponude letos, ali nikad nisam pregovarao sa nekim drugim klubom. Ideja mi je da okončam karijeru u Realu“, pojasnio je nemački reprezentativac.

Ima i ličnu ambiciju za dokazivanjem.

„Želim da osvojim četvrtu Ligu šampiona. Kad jednom podignete ušati pehar, želite ponovo da to doživite. Bar još jednom bih da pokorim Evropu“.

Triput je bio prvak kontinenta sa Realom. Jednom sa Bajernom. Zato...

Trenutno je Bajern najbolji klub na svetu“, pojasnio je Kros, od 2007. do 2014. član Bavaraca.

U ovom trenutku, kako je sam Kros priznao, Real je ispod nivoa Bajerna. Čak su se posle dva vezana poraza, od Kadiza i Šahtjora, pojavile glasine da uprava razmišlja o smeni Zinedina Zidana, ali je francuski stručnjak pokazao od kakvog je materijala pobedom nad Barselonom, još na njenom terenu.

Što se tiče svlačionice, nikad nije sumnjala u Zidana. Gubimo zajedno, pobeđujemo zajedno. Lako je reći da se javila sumnja kad se stvari ne odvijaju onako kako želite, međutim, rezultat u El Klaksiku potvrdio je da nije onako kako se priča i piše“.

Nije, ipak, bilo prijatno minule sedmice posle dva vezana neuspeha.

„Ne radi se o motivaciji. Posle oba poraza obavili smo dijaloge u svlačionici i razjasnili šta nije valjalo. El Klasiko je posebna utakmica, ali moramo da znamo da se titula osvaja na „malim“ utakmicama. Shvatili smo da nije do inspiracije, već nam nekad jednostavno ne ide. A posle poraza od Šahtjora smo pod velikim pritiskom da dobijemo meč protiv Borusije u Menhengladbahu“.

I još malo o tome zašto Real ne štima na početku sezone.

„Protiv Kadiza niko nije bio na očekivanom nivou. Kad je tako onda možete da izgubite i od trećeligaškog tima. Minule sedmice sa Ukrajincima nedostajalo nam je samopouzdanja posle prvog gola Šahtjora. Povoljna okolnost je što se ni tad nismo predali i što smo dobili naredni meč. Što, opet, ništa ne znači, jer nas u Menhengladbahu čeka još jedno finale. Da bismo dobili Borusiju na njenom stadionu moraćemo da igramo bolje nego u Barseloni“.

Razumljivo, pojavile su se sumnje i u pojedince igrače Reala zbog neubedljivih igara posle titule.

Kad ste fudbaler Reala morate da prihvatite kritike u slučaju poraza. Najbitnije je kako reagujete na njih. A mi kao tim smo uzvratili na sjajan način. S tim što je pobeda na Nou Kampu samo jedna. Mora da ih bude još“, napomenuo je Toni Kros.


tagovi

Liga šampionaReal MadridToni Kros

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara