Tomislav Sivić: Ne znam koliko golova treba za pobedu, vidim da sad ni tri nisu dosta

Vreme čitanja: 4min | pet. 25.10.24. | 19:19

Trener Pazaraca biranim rečima govori o bivšem klubu iz Pančeva i veruje da će njegovi momci ostaviti po strani posrtanja u sudijskoj nadoknadi

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Novog Pazara)

Vezani porazi u sudijskoj nadoknadi ošamutili bi i jače od Novog Pazara, posebno jer su usledili nakon velikih preokreta. Imali su Pazarci protiv Napretka u Kruševcu vođstvo od 1:0, pa su izgubili 1:2, dok su na praznom Gradskom stadionu s Partizanom od ekspresnih 2:0 stigli do krajnjih 3:4. Na sve to nadovezala se, najblaže rečeno, mučna atmosfera koja je pratila vojevanje sa crno-belima kraj Jošanice.

Izabrane vesti

Adresa za vidanje rana je Sportski centra Mladost u Pančcevu, gde za nijasnu bolje rangirani Železničar čeka družinu Tomislava Sivića u 13. kolu Mozzart Bet Superlige (subota, 18.00 – Arena Sport 4). Bitan momenat Pazarce, pošto je četiri dana kasnije na programu meč šesnaestina finala Kupa Srbije u Smederevu, pa onog tamo vikenda duel kući bez publike za prvenstvene bodove sa IMT-om.

"Jedno od težih gostovanja. Imaju mladog i perspektivnog trenera (Marka Savića), koji se ozbiljno bavi svojim poslom. Poprilično su renovirali tim, mnogo je novih lica. Zahvaljujući brojnom stručnom štabu, u prilici su i obraćaju pažnju na mnoge sitnice. Dobri su kao ekipa i pojedinačno, organizovani i žele da igraju fudbal sa svima. U pozitivnom su momentu, što baš ne bi moglo da se tvrdi za nas. U ovakvim utakmicama trebalo bi da pokažemo da li smo pravi ili ćemo biti. Iza nas su dva teška poraza, u poslednjim sekundama. Teško nam je sve to palo. Ovo je prilika da budemo ličnosti, da možemo da se podignemo. Taj zadatak je mnogo težak. Mislim da će publika sigurno da profitira jer mi nigde ne idemo sa belom zastavom. Idemo da igramo i napravimo u ovom momentu što bolji rezultat. To je naš jedini imperativ. Nadam se da ćemo uspeti da se oporavimo od gola primljenog u 90. i ne znam kojem minutu (u porazu od Partizana). Ostavili smo to sa strane", obratio se novinarima trener Sivić.

Iskusni strateg očekuje kvalitetno fudbalsko nadmudrivanje u Pančevu, uz notu efikasnosti.

"Uvek želimo gol više. Ne znam samo koliko nam sad treba golova za pobedu. To je postalo diskutabilno, pošto vidim da sad ni tri nisu dosta. Dajemo ih dosta, ali neprihvatljivo je da ih dobijamo u poslednjim minutima", konstatovao je šef struke Novog Pazara.

Za kratko vreme dva puta je sedeo na klupi Železničara, s kojim je stavio tačku na takmičarsku 2023/24.

"Volim da igram protiv svojih bivših klubova. Često imam dobar skor, ali trenutno baš i nismo u nekom momentu. Moramo da nađemo put da izađemo iz ovoga. Videćemo… U subotu oko 20.00 bićemo mnogo pametniji. Železničar pravi rezultate. Imaju lep ambijent, lep stadion. Ne bih se vezivao za moj period tamo, iako ima par igrača koji su ostali. Lazar Romanić je njihov najbolji fudbaler, u Pančevu su još Dario Grgić i Mirko Milikić. Nisam brojao, ali mislim da su letos doveli više od 20 igrača. Šta reći o Zoranu Popoviću, Nemanji Milunoviću, tu je Seku Sanogo, Frensis Eze. Sve velika imena", ocenio je Sivić i prebacio loptu u svoje dvorište:

"I mi igramo lep fudbal, digli smo se u svim segmentima, ali smo heterogena celina. Mnogi su došli iz neigranja ili posle povreda. Potrebno je vreme sve to sklopiti. Ne znam da li ću ga imati, ali to je jedino realno. Trenutak je takav da baš i nemamo vremena za neke eksperimente i da razigravamo neke druge momke. Bodovi su neophodni, a vremena je malo".

Tri gola, sve na gostovanjima, plus dve asistencije na devet mečeva u Mozzart Bet Superligi 2024/25 čine Rodnija Antvija jednim od produktivijnih u pazarskom taboru.

"Idemo dobrom i taktički pripremljenom protivniku. U njihovoj igri mnoge stvari dovedene su u red. Analizirali smo ih vrlo podrobno i smatramo da našom dobrom partijom možemo da odgovorimo na njihov sistem. Imamo šansu, kao i protiv svake ekipe. Verujem da ću nastaviti da budem efikasan na strani, ali moj cilj je da postižem golove na svim utakmicama. Nadam se skorom prvencu na našem stadionu", rekao je Antvi.

Nekadašnji nada Utrehta i Volendama bogato internacionalno iskustvo crpi iz Hibernijansa, Spartaka iz Varne, Carskog Sela, Inguleca, Jerva… Krenuo je letos nešto sporije, ali sada je sasvim druga priča.

"Bilo je potrebno malo vremena da se naviknem na metod treninga i na nove uslove života. Liga u Srbiji dosta je kvalitetnija nego na Malti. Ovde je dosta kvalitetnih i skupo plaćenih fudbalera, dok je na Malti sve to približno isto. Zadovoljan sam kako sam se adaptirao. Postigao sam nekoliko važnih golova i asistirao. Ima prostora da podignem još neke segmente u igri. Mogu da pružim još više. Potrebno je raditi na tome", zaključio je Rodni Antvi.


tagovi

Tomislav Sivić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara