Tomaš Hori (©YouTube/printscreen)
Tomaš Hori (©YouTube/printscreen)

Tomaš Hori poveo Slaviju ka plej-ofu, Union pred nemogućom misijom (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 07.08.24. | 21:00

Česi stekli dva gola prednosti za revanš u Briselu

Igrao je Tomaš Hori u sezoni 2020/2021 za Zulte Varegem u najjačem rangu belgijskog fudbala, ali nije imao priliku da upozna Unon Sen Žiloaz. Nekadašnji velikan iz Brisela te sezone se takmičio u drugoligaškom karavanu i kao prvi na tabeli posle skoro 50 godina čekanja ponovo izborio za mesto među najboljim klubovima u zemlji. Od tada je Union konstantno pri vrhu, dvaput je bio drugi, ali nikako da upiše 12. titulu. Ipak, prošle sezone je osvojen Kup Belgije, čime je konačno neki trofej opet stigao u vitrine stadiona Žozef Marijen, a u tekućoj je želja da se napravi iskorak na međunarodnoj sceni i da se klub prvi put plasira u Ligu šampiona. Međutim, na putu se isprečio 29-godišnji napadač Slavije Prag.

Sa dva gola u prvom poluvremenu, oba glavom, Tomaš Hori je značajno utabao put svojoj ekipi ka plasmanu u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona. Posao za revanš dodatno je olakšao Oskar Dorli pogotkom u 57. minutu, ali su nespretnom reakcijom mladog Aleksandra Bužeka gosti dobili kakvu-takvu nadu za revanš: Slavija Prag - Union Sen Žiloaz 3:1.

Izabrane vesti

Posao belgijskom predstavkinu 13. avgusta na stadionu Anderlehta (Unionov stadion ne ispunjava UEFA standarde za elitno takmičenje tako da će morati da igra u domu gradskog rivala) dodatno je otežao napadač Mohamed Fuseini direktnim crvenim kartonom u 85. minutu. Novajlija koji je letos plaćen Šturmu 2.000.000 evra nakon što se okliznuo i izgubio loptu prvo je sa zemlje povukao protivničkog igrača, a onda i nekoliko puta pokušao da ga udari. Svega dvadesetak minuta proveo je u igri pre isključenja, a neće moći da pomogne saigračima u revanšu.

Po odnosu snaga u prvom meču, deluje da će gostovanje u Briselu za Slaviju biti rutinsko odrađivanje posla. Probao je novi trener Uniona Sebastijen Pokonjoli (prethodno radio u mlađim kategorijama Uniona, Genka i belgijske reprezentacije) da promeni nešto trostrukom izmenom u 64. minutu, ali osim poklon gola nakon velike greške 19-godišnjeg Bužeka, fudbaleri Uniona nisu uspeli da učine više. Prethodno su i sami velikom greškom golmana Antonija Morisa omogućili rivalu da stigne do trećeg gola.

Pobednik ovog dvomeča igra protiv boljeg iz okršaja Lil - Fenerbahče (prvi meč dobio je francuski predstavnik kao domaćin sa 2:1).

KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA – 3. KOLO (PRVI MEČEVI)

Utorak

Karabag Agdam - Ludogorec 1:2 (0:0

/Žuninjo 65 - Almeida 56, Vidal 87/

Malme - PAOK 2:2 (1:1)

/Janson 28, Nanasi 67 - Tajson 42, Baba 75/

Midtjiland - Ferencvaroš 2:0 (1:0)

/Buksa 17, Frankulino 69/

Dinamo Kijev - Glazgov Rendžers 1:1 (1:0)

/Jarmolenko 38 - Desers 90+4/

Sparta Prag - FCSB 1:1 (0:0)

/Olatundži 78 - Dava 61/

Lil - Fenerbahče 2:1 (1:0)

/Santos 12, Žegrova 90+1 - Kavedži 80/

Salcburg - Tvente 2:1 (1:0)

/Kjergord 41, 85 - Vlap 90+1/

Sreda

Slavija Prag - Union Sen Žiloaz 3:1 (2:0)

/Hori 19, 41, Dorli 57 - Bužek ag 64/

Slovan Bratislava - APEOL u toku

Jagjelonija - Bode Glimt u toku


tagovi

Slavija PragUnion Sen ŽiloazLiga šampionakvalifikacije za Ligu šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara