© AFP
© AFP

Napokon! Vraća se prva od „liga petice“

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.05.20. | 22:01

Određen i datum

Dileme više nema: fudbal se vraća! Bundesliga će biti prva od „liga petice“ u kojoj će se lopta zakotrljati posle pandemije virusa COVID-19, jeer su nemačke vlasti najpre upalile zeleno svetlo da utakmice mogu da se igraju, da bi samo nekoliko sati kasnije iz sedišta Fudbalskog saveza Nemačke, predsednik tamošnjeg udruženja klubova, Kristijan Zajfert, poslao pismo u kome obaveštava klubove da se sezona nastavlja 15. maja.

Određeno je da prva utakmica posle dvomesečne stanke bude u Dizeldordu, između Fortune i Paderborna, narednog dana (16. maja) na programu je Majka svih derbija, Borusija Dortmund – Šalke, istog dana RB Lajpcig će ugostiti Frajburg, u večernjem terminu Bajern će u Berlinu gostovati Unionu...

Izabrane vesti

Konačno!

Naravno, svi mečevi igraće se pred praznim tribinama i uz poštovanje strogih higijenskih protokola, koje je odredila država, lako bi se sprečilo širenje virusa. Mnogobrojne nepoznanice vladale su poslednjih dana kad će i u kom formatu Nemci da nastave takmičenje, ali posle večerašnjih informacija deluje da je sve jasno. Istog dana, 15. maja, nastaviće se i Cvajta, pa će tako već onog tamo vikenda biti fudbala daleko više nego sad.

Zanimljivo je da su svi klubovi podržali ovakvu inicijativu osim jednog. Verder iz Bremena se zalaže da se sezona nastavi kasnije, 22. ili 23. maja. Naravno, u prvi plan stavlja brigu za zdravlje igrača, međutim, Bild uvervara da se iza svega krije utisak da na Vezeru jednostavno nisu spremni i da im je preostalih devet dana suviše kratak period da uđu u formu posle bezmalo dva meseca pauze.

(FOTO: AFP)


tagovi

Bundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara