Uli Henes: Problem je kad lekar u Italiji mora da bira kojem pacijentu da pomogne, a ne kada će fudbal da se igra

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.03.20. | 16:55

"Korona će promeniti ceo svet", smatra bivši čelnik Bajerna

Ceo život je Uli Henes posvetio fudbalu. I kakva je to onda pošast napala planetu, kada jedan takav čovek kaže na glas „kakav fudbal, kakvi bakrači, ima važnijih stvari od njega“...

Dugogodišnji čelnik Bajerna iz Minhena apelovao je u intervjuu za Kiker da prestane da se jadikuje nad sudbinom fudbala, da se polemiše kada lige da se nastave i da li da se nastave, da li da se igra ili odloži Evropsko prvenstvo.

Izabrane vesti

Po Henesu, to su sada sve potpuno marginalne stvari, u danima kada se čovečanstvo pogotovo u Evropi i Aziji bori sa virusom korone.
Potpuno je normalno da sada sve stane, da fudbala nema. Važno je da stanemo, da budemo pažljivi, oprezniji sve dok broj obolelih ne bude krenuo na dole. Ključna stvar je da svako da sve od sebe da spreči mogućnost daljeg širenja zarate. Ljudi bi morali da shvate da smo tek na početku ovog problema“, rekao je Henes.

Još nije kasno za Meksiko: (2.70) Amerika (2.95) Kruz Azul (2.70)

Njegova poruka je jasna: fudbal je sada najmanje bitna stvar.
Problem je kada lekar u Italiji mora da bira između dva obolela pacijenta kojeg da stavi na respirator, jer ih nema za sve. To je problem, a ne kada će se nastaviti fudbal“.

Ali i kada lopta jednom krene s centra, za Henesa postoje prioriteti.
Prednost imaju domaće lige i Liga šampiona, a tek onda na red dolazi Evropsko prvenstvo. Ali, pre svega toga red je da svi shvate da imamo problem sa virusom korona koji će promeniti ceo svet“, poručio je Uli Henes.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara