Instrukcije profesionalnim sportistima: Nema kontakta, svi na dva metra udaljenosti, meri se temperatura, na treninge se dolazi pod maskama i u rukavicama

Vreme čitanja: 1min | čet. 30.04.20. | 16:08

Ništa više neće biti isto

Sport se vraća. Odlukom državnih organa, profesionalnim sportistima je dozvoljeno da izađu iz kućnog karantina i vežbaju na otvorenom, uz poštovanje striktnih mera kako bi se sprečilo širenje zaraze COVID-19. Ovo znači da će, pre svega, fudbalski klubovi, ali i svi drugi kolektiv moći da se vrate redovnim treninzima, uz napomenu da ništa više neće biti isto kao pre.

Zato je Ministarstvo omladine i sporta Vlade Republike Srbije izdalo instrukcije za otpočinjanje trenažnog procesa vrhunskih sportista.
„Sport se aktivira i sportisti od danas mogu da treniraju na otvorenom, pošto je Vlada usvojila nove relaksirajuće mere u borbi protiv virusa korona. Ovo je vest na koju smo strpljivo i odgovorni čekali. Pokušali smo da obuhvatuimo sve aspekte, da se bavimo i najsitnijim detaljima, od opreme, zatim pod kojim protokolima sportista dolazi i odlazi sa treninga, kako se ponaša u međuprostoru kada nije na samom treningu“, pojasnio je resorni ministar Vanja Udovičić.

Izabrane vesti

A instrukcije su obimne i sveobuhvatne. Da ne dužimo, pogledajte kako to izgleda:


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara