(Star sport)
(Star sport)

Toma Sivić: Eh, da sam imao Adema Ljajića pre dve godine...

Vreme čitanja: 4min | sub. 31.08.24. | 12:21

„Protivnici, potražite šansu na drugom mestu“, kaže povratnik na klupu Novog Pazara

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Pazara)

Rivali s početka milenijuma iz tadašnjeg drugoligaškog karavana u kasno popodne na Atletskom stadionu ponovo će ukrstiti koplja, premijerno u Mozzart Bet Superligi, u okviru sedmog kola (17.00, Arena Sport 6).

Izabrane vesti

Zanimljivi su bili ti okršaji iz vremena već davnih, dok je Novi Pazar važio za kolektiv sa zavidnim stažom u Drugoj ligi (iako se 2002/03 nakratko preselio među srpskoligaše), a na Ubu su stasavali mladići iz Zvezdine škole, poput Boška Jankovića ili Dragana Mrđe.

Uzbuđenja ne bi trebalo da manjka ni u predstojećem derbiju začelja na Hadžetu. Prvi put ove sezone, a drugi put u karijeri, Pazarce će s klupe predvoditi Tomislav Sivić

Sveža su sećanja na njegov dolazak kraj Jošanice i Raške početkom 2022, kad je uveliko krenuo prolećni deo prvenstva. Bio je težak momenat, tako je i sada. Ako ništa drugo, trenerski vuk ima više vremena za delanje nego pre dve godine. Tim koji je preuzeo početkom sedmice zauzima pretposlednje, 15. mesto na tabeli elitnog takmičenja sa četiri boda. I pre dve i po godine, na staru prvog Sivićevog mandata, Novi Pazar je bio bolji od samo jedne ekipe – Radničkog 1923 iz Kragujevca.

Ako neko zna da uspostavi brzu dijagnozu, to je specijalsta za rešavanje komplikovanih situacija rodom iz Subotice.

„Posle ovoliko godina, dođe nekako i normalno da najbrže moguće uspostavim dijagnozu, da bismo počeli lečiti to što se treningom, pričom i svim ostalim sredstvima može lečiti. Potrebno je vratiti tim na staze uspeha, što je posle tri poraza mnogo teško. Mnogo teško je vratiti samopouzdanje i veru u sve što radite, ali zbog toga je taj zadatak toliko interesantan. To je za mene izazov, tako je svih ovih godina. Ne plašim ga se, zato sam i prihvatio poziv. Verujem u momke, verujem u sebe. Skoncentrisani smo na svaki detalj. Probaćemo da do utakmice budemo na nivou kakav pazarska publika očekuje“, priča Sivić za Mozzart Sport.

Novajlija u najjačem srpskom rangu ima samo bod i najslabiji je od 16 klubova u Mozzart Bet Superligi.

Ovo je nezgodan trenutak za ekipu Novog Pazara. Posle tri vezana neuspeha potrebno je podići se. Za mene je olakšavajuća okolnost što je pobeda uvek jedina opcija. Tako je bilo i tokom mog prvog boravka ovde. Neće da bude lako, to niko ne kaže ni na sekundu. Jedinstvo je promenom trenera dobilo novi impuls. Bolje su izgledali odmah protiv IMT-a. Sigurno je da će tražitri svoju šansu, ali svim timovima što dolaze u Pazar u narednom periodu mogu da poručim – potražite šansu na nekom drugom mestu“.

Po dolasku Sivića, stigao je u Pazar golman Stefan Popović iz barskog Mornara. Realno je očekivati još novih lica.

Mislim da će to biti neophodno. U pitanju su dva ili tri iskusnija momka, kako bi se zaokružila slika i podigla cela priča. Rukovodstvo kluba radi na tome užurbano. Verujem da će se već u narednim danima dešavati neke stvari“.

Kad je prvi put trenirao Pazarce, imao je u kadru Slobodana Rubežića, Milana Joksimovića, Bojicu Nikčevića, Ibrahima Mustafu... Nije bilo zvezde nalik Ademu Ljajićaću u ovoj generaciji.

Voleo bih da sam tad imao Ljajića. On je majstor fudbala, nema tu šta da se ulepšava. Jednostavno je tako. On je za mene sigurno najbolji igrač lige. Rekao sam to i u izboru za prošlu sezonu, kad možda nisam ni sanjao da ću ponovo doći ovde. Dečko je druga dimenzija. Svima nama je baš zadovoljstvo da radimo s njim i uživamo u njegovim majstorijama“, zaključio je Tomislav Sivić.

Svojevremeno je sa Pazarcima najčešće igrao u sistemu 4-2-3-1, ali shodno profilu fudbalera spreman je i za drugačija rešenja. Videćeli smo to u Nišu, Pančevu i Lučanima, sredinama u kojima je radio po odlasku iz Novog Pazara.

Projektovani sastav Novog Pazara u formaciji 4-2-3-1: Popović - Bojat, Bjeličić, Bačkulja, Lakićević - Islamović, Kovačević - Adešina, Ljajić, Antvi - Opara.


MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE – 7. KOLO

Petak

IMT - Radnički Niš 3:1 (1:0)

/Zulfić 31, Stevanović 61, Batis 67 - Jurukov 53/

Čukarički - Tekstilac 3:0 (2:0)

/Serafimović 6, Milojević 31, Sisoko 90+3/

Subota

17.00: (1,58) Novi Pazar (4,00) Jedinstvo Ub (5,90)

20.30: (2,90) Napredak (3,35) OFK Beograd (2,45)

20.30: (1,95) Železničar (3,40) Spartak (4,10)

Nedelja

19.00: (8,50) Radnički Kragujevac (4,80) Crvena zvezda (1,38)

19.00: (1,55) TSC (4,00) Mladost (6,25)

21.05: (1,55) Partizan (4,10) Vojvodina (6,25)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

FK Novi PazarTomislav SivićAdem LjajićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara