Džejson Guzman (©AFP)
Džejson Guzman (©AFP)

Tolima dobija veliko pojačanje u borbi za finale

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.05.24. | 23:03

Kolumbija: Najvažniji igrač kluba iz Ibagea mogao bi da se vrati protiv Onse Kaldasa posle više od mesec dana odsustva zbog povrede

Deportes Tolima i Onse Kaldas sastaće se noćas (02.30) na stadionu Manuel Muriljo Toro u Ibageu, u sklopu drugog kola druge faze kolumbijskog šampionata, popularnom Kvadrangularu, gde svaka utakmica može biti od presudnog značaja za prolazak do finala. Timovi su deo Grupe B takmičenja, u kojoj su još Santa Fe i La Ekidad. Podsećanja radi, najboljih osam u prvoj fazi napredovalo je dalje, i sada su podaljeni u dve grupe sa po četiri ekipe, ali će samo prvoplasirani imati pravo da se nađu u finalu Aperture i da se bore za šampionski pehar.

Posle prvog kola Kvadrangulara, može se reći da su obe ekipe na različite načine krenule u borbu za finale. Dok je Kaldas slavio na svom terenu protiv La Ekidada sa 2:0, zahvaljujući golovima Džona Arauha i Dejra Morena, u međuvremenu, Tolima je doživela poraz od Santa Fea. Ipak, Pihaosi se i posle kiksa ne predaju, pre svega zbog mogućeg povratka njenog najvažnijeg igrača Džejsona Guzmana, koji je mesec i po dana odsustvovao zbog povrede. Ujedno, i zbog prednosti, takozvanog nevidljivog boda, stečenog kao prvoplasirani tim u ligaškom delu Aperture. Antiokueno nije igrao sa kreatorom igre više od mesec dana, tako da sve ukazuje da bi ponovo mogao da se pojavi protiv Onse Kaldasa.

Izabrane vesti

Tolima trenutno zauzima treće mesto u Grupi B bez osvojenih bodova, pošto su, kako je već spomenuto, u prvom meču ovoe faze takmičenja na kraju izgubili u gostima od Santa Fea. Domaći tim je tom prilikom slavio sa 1:0, golom u drugom poluvremenu, koji je postigao Ugo Rodaljega. Sastav Davida Gonzalesa je tom prilikom odigrao jaku partiju, sa izbalansiranim posedom lopte, i veoma ofanzivnim volumenom, pošto je uspeo da ka golu protivnika uputi čak 14 udaraca. Ovaj poraz predstavlja veliki pritisak na tim pred drugo kolo Kvadrangulara, jer bi eventualni poraz u debiju kod kuće mogao da znači da će Tolima imati vrlo male šanse da se oporavi tokom ove faze takmičenja.

02.30: (1,73) Tolima (3,50) Onse Kaldas (5,20)

Sa druge strane, Onse Kaldas vodi u ovoj grupi sa tri boda i mogao bi, uz pozitivan rezultat, da ima skoro definitivnu i teško dostižnu prednost u odnosu na Tolimu. U prvom kolu, kod kuće, El Blankosi su pobedili La Ekidad rezultatom 2:0. Ekipa Ernana Darija Erera je povela u 26. minutu golom Džona Arauha. La Ekidad je tokom meča uspevao da stvori izgledne šanse pred golom domaćina, ali je Kaldas ipak kontrolisao igru i čuvao prednost, sve dok u drugoj fazi, pri kraju meča gosti nisu skrivili jedanaesterac, kojim je Dejro Moreno postavio konačan rezultat.

Jedna stvar koja se mora uzeti u obzir pred ovaj okršaj je učinak protagonista kod kuće i u gostima. Tolima kao domaći tim dolazi iz tri pobede u nizu, sve rezultatom 2:1. U međuvremenu, Onse Kaldas je na strani imao tri vezana poraza i to svakako ima veliku težinu za ovu analizu. Ekipe su se već susrele u ligaškom delu Aperture, kada je Onse Kaldas kao domaćin slavio sa 2:1.

U poslednjih osam direktnih duela Tolime i Onse Kaldasa ekipa iz Ibagea je u sedam navrata uspevala da postigne gol, ipak samo u tri slučaja je slavila na kraju meča. Ovo pokazuje da izabranici Davida Gonzalesa uvek preuzimaju inicijativu u napadu. Ipak, Onse Kaldas ne zaostaje mnogo, pošto je u direktnim obračunima sa Deportes Tolimom uspeo da postigne gol u 90 odsto duela.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

KOLUMBIJA 1, APERTURA - KVADRANGULAR, 2. KOLO

Grupa A

Nedelja

Bukaramanga - Junior 0:0

Miljonarios - Deportivo Pereira 1:0 (1:0)

/Pereira 16/

Grupa B

Ponedeljak

00.15: (2,80) La Ekidad (2,95) Santa Fe (2,80)

02.30: (1,73) Tolima (3,50) Onse Kaldas (5,20)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Kolumbija 1Deportes TolimaOnse Kaldas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara