To se čekalo: Koman rekao da Al Hilalu, Bajern može da troši još 65.000.000

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.08.24. | 12:58

Sprema se najveći transfer u istoriji Bajerna

To je ono što su već dugo čekali u minhenskom Bajernu! Ponude premijerligaša za Kingslija Komana nisu bile zadovoljavajuće, igrač je želeo da ostane na Alijanc Areni, ali onda se javio Al Hilal i naterao obe strane da pruže ruku u znak dogovora.

Bajern i nije bio problem, pošto će prelazak Kreprezentativca Francuske biti najveći izlazni transfer u istoriji velikana iz Bavarske. Međutim, Koman je dugo odolevao nepristojnoj ponudi sa Bliskog Istoka, želja mu je bila da zbog porodičnih razloga bude i dalje deo Bajerne. Međutim, na kraju ga je Al Hilal slomio cifrom od 120.000.000. Ili: 40.000.000 po sezoni.

Izabrane vesti

Lekip prenosi da je Kingsli Koman obavestio zastupnike da prihvata ponudu Al Hilala.

“Nije Koman mogao da pošalje odričan odgovor. Al Hilal mu je ponudio trogodišnji ugovor. Igraće sa igračima top klase poput Nejmara, Malkoma, Sergeja Milinkovića-Savića, Aleksandra Mitrovića. Al Hilal ima vrlo zanimljivu ekipu, ali ne želi da stane. Koman je rekao da”, objašnjava Lekip.

Bajern će za odštetu dobiti 65.000.000 evra, daleko više nego za Roberta Levandovskog, Matijsa De Lihta i Lukasa Ernandeza.

Za kraj, kratka retrospektiva boravka Kingslija Komana u Bajernu: Stigao je pre devet godina iz Juventusa za 28.000.000 evra i postao jedan od najuticajnijih igrača kluba u potonjih desetak godina. Osvojio je 19 trofeja, upisao 64 gola i 66 asistencija u 296 mečeva. Bio je strelac jedinog gola u finalu Lige šampiona 2020. godine. Nažalost, povrede su ga urnisale. Više od 740 dana proveo je van terena, iliti oko dve godine?! Maltene ne postoji sezona koju je odigrao bez problema s povredama.


tagovi

Al HilalLetnji prelazni rok 2024Kingsli Koman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara