Murinjo i Klop (© Reuters)
Murinjo i Klop (© Reuters)

To je već pravi Murinjo: Ko je sve povređen u Liverpulu? Samo Van Dajk

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.12.20. | 17:36

Portugalac najavio derbi na Enfildu, najverovatnije bez Gereta Bejla

Prinuđen je bio Jirgen Klop da kombinuje tim proteklih nedelja. Oslabljen povredama, trener Liverpula morao je da improvizuje i pojedine igrače stavlja na pozicije na kojima inače ne igraju, a bez nekoliko standardnih prvotimaca dočekaće i derbi sa Totenhemom u sredu (21.00).

Van stroja više od mesec dana je najbolji štoper tima i Premijer lige, Virdžil van Dajk. Povređeni su i Džo Gomez, Diogo Žota, Tijago Alkantara, Nabi Keita, Džejms Milner, Đerdan Šaćiri, Konstantinos Cimikas, dok je pod upitnikom Džoel Matip.

Izabrane vesti

Sve to, međutim, ne tangira previše Žozea Murinja.

Portugalac je u svom stilu, potpaljujući varnice, komentarisao situaciju u rivalskom klubu uoči međusobnog duela.

Mislim da Alison nije povređen. Aleksander Arnold nije povređen. Za Matipa verujem da će igrati. Fabinjo nije povređen, Robertson nije povređen. Henderson i Vajnaldum nisu povređeni. Salah isto. Firmino nije povređen, Mane nije povređen. Van Dajk je povređen, a on je odličan igrač, naravno“, nabrajao je trener Totenhema uoči puta na Enfild.

Smatra Murinjo da igrači koji nedostaju Crvenima nisu presudni za njihovu igru:

„Pogledajte spisak povređenih igrača i uporedite ga sa Liverpulovim najboljim timom“.

Od Van Dajkove povrede sredinom oktobra, kojom su počeli Klopovi problemi s defanzivcima, Liverpul je ostvario osam pobeda, četiri remija i samo jedan poraz. Trenutno deli vodeću poziciju u Premijer ligi sa Totenhemom, dok je u Ligi šampiona obezbedio osminu finala, u kojoj će igrati protiv RB Lajpciga.

Iako se navijači Liverpula neće složiti, može se reći da, delom, ima istine u Murinjovim rečima.

Mogu da vam dostavim Totenhemov spisak povređenih. To su dva klinca iz U-16 tima, još dvojica iz U-21, trojica iz U-23 tima, Erik Lamela i Džafet Tanganga... Da li je Igo Loris povređen? Nije. Tobi Aldervajrled? Nije. Erik Dajer? Nije. Serhio Regilon? Nije. Hari Kejn? Nije. Son? Nije. Lukas Moura? Nije. Tako da, gde su povrede? Sve je to normalno za jedan klub. Milner je povređen, Lamela je povređen, svaki klub s vremena na vreme ima takav problem. U Liverpulu je trenutno problem samo povreda Van Dajka“, smatra Murinjo.

Portugalac u nedelju protiv Kristal Palasa nije mogao da računa na Gereta Bejla, a Velšanin će verovatno propustiti još jednu utakmicu.

Neće moći da igra. Imamo još jedan trening do utakmice, ali juče je trenirao odvojeno od ekipe i to ne na terenu“, istakao je Murinjo i najavio da njegov tim, bez obzira na lošu statistiku kada je reč o duelima na Enfildu – samo dve pobede u 28 premijerligaških duela – dolazi po tri boda.

I Liverpul i Totenhem u predstojeći derbi na Enfildu ulaze posle remija u gostima. Oba puta bilo je po 1:1. Prvi su za vikend igrali sa Fulamom, a drugi protiv Kristal Palasa.


tagovi

Virdžil van DajkŽoze MurinjoTotenhemLiverpul

Obaveštavaj me

Liverpul
Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara