(AFP)
(AFP)

To je taj štoper kog smo čekali: Jan Karlo i dao i sačuvao gol u derbiju (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.10.24. | 15:25

Mladi defanzivac Anderlehta poveo tim ka pobedi nad Standardom

U sjajnom raspoloženju će se tokom ponedeljka Jan Karlo Simić pojaviti na okupljanju reprezentacije Srbije, za koju je debitovao pre mesec dana protiv Španije. Možda će dobiti šansu protiv Švajcarske ili opet protiv Španije u Ligi nacija, a ako se to su svi izgledi da bi selektor Dragan Stojković mogao da se osloni na 19-godišnjeg štopera. Pokazao je to najpre u četvrtak veče kad je na gostovanju Sosijedadu bio jedan od najzaslužnijih što je Anderleht izdržao nalete baskijskog predstavnika u Ligi Evrope i slavio 2:1, da bi uzlet forme potvrdio u velikom derbiju belgijskog prvenstva, tako što je pomogao Ljubičastima da uzmu meru Standardu – 3:0.

Dva detalja zavređuju pažnju kad je reč o učinku letošnjeg novajlije iz Milana. Najpre, njegov prvenac otkako je promenio sredinu. Stigao je kao posledica centaršuta razigranog Jarija Varsharena, situacija nije bila nimalo jednostavna, Simić je morao da izvije, pomeri unazad kako bi udario loptu glavom, ali je to učinio tako snažno i precizno, da golman Mateji Epolo nije mogao da je dohvati. Bio je to Jan Karlu drugi gol u prfoesionalnoj karijeri, na seniorskom nivuou, jer je u februaru bio precizan u slavlju Milana nad Moncom na San Siru.

Izabrane vesti

Pogodak je „samo“ bonus, dodatak izdanju u odbrani, gde je Srbin rođen u Nemačkoj opet podigao zid, kao što je bio slučaj i na Anoeti, u četvrtak veče. Činjenica da ekipa privremenog trenera Davida Ubera nije primila gol sugeriše da je Jan Karlo Simić, zajedno sa partnerima u poslednjoj liniji, obavio posao kvalitetno. Ako smo tražili još jednog štopera, koji bi mogao da bude od koristi renoviranoj reprezentaciji Srbije, osim standardnih Strahinje Pavlovića i Nikole Milenkovića (prethodne dve utakmice igrao i Strahinja Eraković, dok je Miloš Veljković i dalje povređen), evo dečka koji nudi nešto novo.

Anderleht je sačuvao oreol nepobedivosti pred svojim navijačima u derbijima sa Stanardom, koji datira od 2018. godine. Doduše, sastav iz Liježa je najskromniji u ofanzivnom delu od svih članova Pro lige. Dao je tek pet golova i nije se proslavio ni na Loto parku.

Za razliku od gostiju, Ljubičasti su bili razigrani i raspucani, te je osim Jan Karla Simića precizan bio i Karsper Dolberg, tek drugi put u sezoni, ali je za velikana iz Brisela najvažnije da je posle pet kola bez pobede konačno slavio.

BELGIJA 1 – 10. KOLO

Petak

Vesterlo – Bershot 2:2 (0:1)

/Vušković 61, 84 – Rejners 24, Sanusi 81/

Subota

Mehelen – Leven 5:0 (2:0)

/Ikvuemesi 14ag, Šufs 17, Lauberbah 58, Dal 77, Bafdil 90+3/

Kortrajk – Genk 2:1 (2:1)

/Naćo 16, 19 – Bonsu Bah 6/

Dender – Šarlroa 1:0 (1:0)

/Kone 13ag/

Nedelja

Anderleht – Standard Lijež 3:0 (2:0)

/Simić 9, Dolberg 30, Drejer 90+2/

16.00: (1,75) Antverpen (3,60) Serkl Briž (4,90)

18.30: (2,00) Klub Briž (3,50) Union Sen Žiloaz (3,70)

19.15: (3,15) Sint Trojden (3,45) Gent (2,25)

***Kvote su podložne promenama




tagovi

Jan Karlo SimićAnderlehtStandard Lijež

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara