Džonatan Ta (AFP)
Džonatan Ta (AFP)

To je Ta zver koju Minhen čeka od Boatenga: Bajern se dogovorio sa štoperom Leverkuzena

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.06.24. | 21:02

Džonatan Ta želi na Alijanc arenu, ostaje da se klubovi dogovore

Mnogo je Žerom Boateng dao Bajernu, za desetak godina u klubu kao komandant odbrane osvojio devet bundesligaških titula, dva puta pokorio Evropu... Ali kada je Nemac koji vuče korene iz Gane napustio Alijanc arenu 2021. godine, nisu uspela da ga zamene ni skupocena pojačanja od zbirno 160.000.000 evra oličena u Dajou Upamekanu, Matijsu De Lihtu i Kim Min Džeu.

I zato je Bajern pronašao novu zver koja prilično podseća na Boatenga. Prema ekskluzivnim informacijama Florijana Pletenberga sa nemačkog Sky Sportsa, Bavarci su dogovorili saradnju sa čovekom koji je držao odbranu Bajer Leverkuzena u najupečatljivijih sezoni u istoriji ovog kluba. Maks Eberl je već spremio 28-godišnjem štoperu ugovor do 2029. godine i Ta je spreman da ga potpiše. Tome će naravno prethoditi pregovori klubova čiji se početak uskoro očekuje.

Izabrane vesti

Sky Sport je već nagoveštavao da je Ta primarna meta vicešampiona Nemačke, dok je prva alternativa Čelsijev Levi Kolvil. Međutim, nije isključeno da Bajern ovog leta pokuša da ostvari oba transfera, a proda Matijsa De Lihta koji je praktično stavljen na transfer listu.

Kako Ta ovog leta ulazi u poslednju godinu ugovora, cena ne bi trebalo da bude previsoka. Iskusni centralni defanzivac sa 25 nastupa za reprezentaciju i 274 utakmice u Bundesligi prema proceni specijalizovanog Transfermarkta vredi 30.000.000 evra, a Bajern će, baš zbog približavanja ugovora kraju i činjenici da Ta želi transfer, imati odličnu pregovaračku poziciju.

Ta je sličan tip igrača Žeromu Boatengu. Reč je o desnonogom, fizički dominantnom štoperu visokom 195 centimetara koji bi trebalo da ima vrlo bitnu ulogu na Evropskom prvenstvu pod trenserskom palicom Julijana Nagelsmana. Poput Boatenga i ta ima Afričke korene budući da mu je otac iz Obale Slonovače. Odrastao je i fudbalski stasavao u Hamburgu iz kojeg je 2015. godine u transferu vrednom 9.500.000 evra pojačao Leverkuzen.


tagovi

Bajer LeverkuzenBajern MinhenDžonatan TaLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara