(Reuters)
(Reuters)

To je ta Španija: Zadivljujuća kad napada, spretna kad se brani (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.09.24. | 22:47

Pojavili se junaci iz drugog plana i ostavili Švajcarsku na poslednjem mestu tabele - 4:1

Ako nam je za utehu, nismo poslednji. Na dnu tabele četvrte grupe A divizije Lige nacija je nama minulih godina omražena Švajcarska. Tamo ju je zakucala Španija, pošto se uspravila posle (k)iksa u Beogradu i u kišovitoj Ženevi podsetila na zavodljiv tim u koji se zaljubila cela Evropa.

Igrala je Crvena furija nalik onome što je predstavila ljubiteljima fudbala na turniru u Nemačkoj. Efikasno i pametno. Sastav Luisa de la Fuentea je pokazao napadački potencijal kakav nije na stadionu „Rajko Mitić“ i defanzivnu racionalnost u trenucima kad je ostao sa igračem manje, usled isključenja Robina le Normana. Ispostavilo se da ga ništa nije uzdrmalo, jer je toliko moćan, kvalitetan i siguran u ideje da je konačnih 4:1 pokazatelj da u ovom času može maltene rutinski da dobija mečeve.

Izabrane vesti

Dva velika junaka imala je ekipa sa Pirineja na jednom od omiljenih gostovanja, jer nikad otkako se igra fudbal nije izgubila takmičarsku utakmicu na teritoriji Švajcarske. Ne, nisu u pitanju Lamin Jamal i Niko Vilijams, kao velike zvezde ove selekcije, već Hoselu i Fabijan Ruis. Momci iz drugog plana pucali su iz potaje, taman da pokažu koliki je napadački arsenal novog vladara Starog kontinenta.

Najpre je povukao Hoseulu, koga je De la Fuente promovisao u startnog špica umesto Ajosea Peresa počeo u četvrtak – a u odsustvu povređenog Mikela Ojarsabala i ranije suspendovanog Alvara Morate. Doskorašnji špic Reala je uzvratio tako što je poentirao glavom već u četvrtom minutu na centaršut Jamala i tako gostima otvorio vrata slavlja, kroz koja je u kasnijoj fazi meča prošao još jedan heroj, Fabijan Ruis.

Ako je Hoselu potecenjen zato što nikad nije igrao bitnu ulogu u velikom klubu, onda je vezista Pari Sen Žermena procvetao u selekciju De la Fuentea. Videlo se to i tokom turnira u Nemčkoj, kad je na mečevima sa Hrvatskom i Gruzijom davao i nameštao golove, a potvrđeno tokom susreta u Ženevi, pošto je pokazao da nije slučajno produktivan kad igra za državu. Njegove egzekucije na dodavanja Nika Vilijamsa i rezerviste Ferana Toresa, koji je i stavio tačku posle kontre u završnici, pokazuju razvnovrsnost tima koji svi vole.

I koji je dobar i kad pati. A patio je, makar u brojčanom smislu, još od 20. minuta kad je isključen Le Norman usled prekršaja nad snažnim Embolom, koji je mučio odbranu Španaca, ali iako je bilo gola Amdunija i pokušaja Vargasa, inicijative tokom nastavka, selekcija Murata Jakna pretrpela je drugi poraz u takmičenju i, eto, gleda (i) nam(a) u leđa.

LIGA NACIJA, drugo kolo

Nedelja

Danska - Srbija 2:0 (1:0)

/Gronbek 36, Poulsen 61/

Švajcarska - Španija 1:4 (1:2)

/Amduni 41 - Hoselu 4, Ruis 13, 77, Tores 80/



tagovi

Fudbalska reprezentacija Španijereprezentacija ŠvajcarskeHoseluFabijan Ruiz PenjaLiga nacijaBril EmboloBrel EmboloRobin Le NormanZeki Amduni

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara