Sin i otac: Mateuš Bakši i Tite (©AFP)
Sin i otac: Mateuš Bakši i Tite (©AFP)

Tite zbog srčanih problema završio u bolnici, Flamengo vodi njegov sin

Vreme čitanja: 3min | ned. 25.08.24. | 23:03

Mateuš Bakši će sedeti na klupi brazilskog velikana u noći između nedelje i ponedeljka (01.00 časova po srednjoevropskom vremenu) protiv Bragantina, u 24. kolu Serije A

Nekadašnji selektor Brazila i sadašnji trener Flamenga, Adenor Leonardo Bakši, daleko poznatiji pod nadimkom Tite, zbog srčanih problema je morao da se javi u bolnicu u Rio de Žaneiru. Ovaj 63-godišnji strateg je u petak sa brazilskim velikanom gostovao Bolivaru u Boliviji u osmini finala Kopa Libertadoresa, ali očigledno da mu ogromna nadmorska visina nije prijala. Po sletanju u najveći brazilski grad pojavio mu se problem sa srčanom aritmijom, zbog čega je brže-bolje otišao u bolnicu.

Iako je posle pregleda pušten kući, Tite neće voditi Flamengo u noći između nedelje i ponedeljka protiv Bragantina, u 24. kolu brazilske Serije A. Doktor mu je naložio da miruje dva dana, tako da će na klupi velikana iz Rija noćas da sedi Mateuš Bakši, Titeov sin i prvi pomoćnik.

Izabrane vesti

Pre nego što bilo ko optuži trofejnog trenera za nepotizam, moramo da napomenemo da mu je Mateuš pomoćnik od 2015. godine, gotovo čitavu deceniju rade zajedno, a tako je bilo i od 2016. do 2022. godine u reprezentaciji Brazila. Jednom prilikom Titea su ozbiljno iznervirale priče o tome da štiti sina, pa je dao burnu izjavu.

Mateuš nosi teret uspešnog oca, kao što ja nosim teret toga da mi je on sin. Zar je nemoguće da doktor ima sina koji je takođe dobar doktor? Zar ne može muzičar da ima sina koji je dobar muzičar? Mateuš je j**eno dobar trener. Ustvari, ne dobar ne prokleto dobar“, kazao je Tite u jednom intervjuu za Plasar pre nekoliko godina.


01.00: (1,63) Flamengo (3,80) Bragantino (5,70)


No, nije Mateuš Bakši imao priliku da samostalno vodi ekipu. Zato, biće interesantno videti noćas meč Flamenga i Bragantina. Crveno-crnima je veoma važno da trijumfuju, prekinu mini-seriju od dva uzastopna poraza i tako ostanu u trci za titulu.

Flamengo je u prošlom kolu pre nedelju dana doživeo debakl na gostovanju lideru Serije A Botafogu, izgubio je sa 4:1. Posle toga je usledio i poraz od Bolivara (0:1), s tim da je u Riju pre toga pobedio Bolivijce sa 2:0, pa će se naći u četvrtfinalu Kopa Libertadoresa.

Susret sa Bragantinom Flamengo dočekuje na četvrtoj poziciji na tabeli. Ima 41 poen, pet manje od Botafoga, ali je i odigrao jedan meč manje. Bragantino je 12. sa 27 bodova.

Očekuje se da Mateuš promeša sastav značajno u odnosu na duel sa Bolivarom. Titeov sin neće moći da računa na Ajrtona Lukaša i Lea Pereiru zbog suspenzija, a takođe Everton Sebolinja, Vinja, Pedro, Gabrijel Barbosa i Araskaeta imaju probleme sa povredama.

U prvoj polusezoni početkom maja Bragantino i Flamengo su odigrali 1:1. Tada je tim iz Rio de Žaneira izvukao bod golom Bruna Enrikea u 80. minutu.

BRAZIL 1 – 24. KOLO

Nedelja

Amerika Mineiro – Fluminense 0:2 (0:1)

/Serna 23, Arijas 59/

Baija – Botafogo U TOKU

Krisijuma – Gremio U TOKU

Fortaleza – Korintijans U TOKU

23.30: (1,73) Sao Paulo (3,50) Vitorija (5,30)

23.55: (1,98) Internasional (3,30) Kruzeiro (4,10)

Ponedeljak

01.00: (1,63) Flamengo (3,80) Bragantino (5,70)

02.00: (2,20) Vasko da Gama (3,35) Atletiko Paranaense (3,35)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Brazil 1TiteFlamengoBragantino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara