"Ljubenović"
"Ljubenović"

TIPOVANJE: Dnjepar je sigurica, pazite se Metalista

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.09.14. | 12:45

U odabiru parova ukrajinske lige pomaže vam Željko Ljubenović, fudbaler Zorije

LjubenovićIGRAJTE NA...

DNJEPRO

Izabrane vesti

ZATO ŠTO...

Svrstavanje Dinama iz Kijeva i Šahtjora među fikseve kola, kada igraju na domaćem terenu, odavno je „neupotrebljivo“, jer su kvote u velikoj većini slučajeva minimalne. Zato sam se opredelio da kao siguricu izaberem Dnjepro, ekipu koja po kvalitetu igračkog kadra ne zaostaje za ukrajinskim velikanima. U situaciji u kakvoj se nalazi zemlja trenutno Dnjepro je najmanje „okrnjen“ ratnim zbivanjima, finansijski stoji izuzetno dobro i igrači mogu maksimalno da se posvete profesionalnim obavezama.

Razlozi koje sam naveo daju im realnu nadu da bi ove sezone konačno mogli da pomrse račune Šahtjoru. Prošle su se držali do pet-šest kola pre kraja, kada su definitivno izgubili korak. Sada su u šest kola izgubili samo dva boda, a dodatni plus za njih pred dolazak novog prvoligaša Olimpika iz Donjecka predstavlja oporavak Konopljanke od povrede. Njihov protivnik je tek ušao u ligu i posle šest kola se senzacionalno nalazi na četvrtom mestu sa 10 osvojenih bodova. Igrački nisu ništa posebno, ali je neverovatno koliko imaju sreće, pa su tako recimo uspeli da otkinu bod Dinamu u Kijevu. Čudna su ekipa, čini mi se da po kvalitetu igračkog kadra nisu za elitu, pa verujem da će Dnjepro upisati tri nova boda.

Uz Dnjepro i zicere na Dinamo i Šahtjor, moj savet je da se odigra kec na Metalurg iz Donjecka, jer je njihov rival Iličivec najviše osetio probleme u kojima se nalazi Ukrajina. Reč je o timu koji trenira u Marijupolju, gradu koji nije zahvatio rat, ali je praktično svuda oko njega. Ne smeju da igraju utakmice na domaćem terenu, a zbog blizine ratnih dejstava klub je napustilo šest igrača. Muče se, sve utakmice igraju kao gosti i pitanje je dana kada će se „raspasti“.

NE IGRAJTE NA...

METALIST

ZATO ŠTO...

Metalist je daleko od tima koji se godinama nalazio u vrhu ukrajinskog fudbala i već je prvih šest kola pokazalo da klub iz Harkova neće moći da se umeša u borbu za vrh tabele. Imaju samo dve pobede, a u poslednjem kolu ih je Dnjepro isprašio sa 5:2 na njihovom terenu, pa nema sumnje da im taj rezultat još „zuji u ušima“. Ključni problem Metalista su finansije koje predstavljaju nerešivu enigmu za sve u klubu od trenutka kada je njihov prebogati gazda pobegao u Rusiju i ostavio Metalist na cedilu.

Uz to, pred ovo kolo imaju i dodatni problem, koji je daleko od neozbiljnog, pošto im je povređen vezista Edmar, igrač bez čije kreacije je Metalist na velikom gubitku. Karpati su vezali dva poraza, primetno je da se muče, ali očekujem da pred svojim navijačima mogu da zaigraju mnogo bolje nego što je to bio slučaj u poslednjim utakmicama i naprave ozbiljan problem Metalistu. U svakom slučaju, moj je savet da se izbegne dvojka na Metalist, a hrabriji kladioci bi mogli da probaju s duplom šansom na Karpate.

Nezgodan za prognozu je i meč Goverla – Černomorec. Domaćin je pritisnut velikim finansijskim problemima, igračima se duguje koliko znam više od sedam meseci, ali se to ne primećuje na terenu, jer su momci uspeli da se izdignu iznad problema koji ih pritiskaju. Kvalitet je na strani Černomoreca koji bi posle dva najteža moguća meča protiv Dinama i Šahtjora mogao da se vrati na pobednički kolosek. Neizvesnost je zagarantovana i u duelu Metalurga iz Zaporožja i Vorskle. I jedni i drugi prevashodno vode računa o tome da sačuvaju svoj gol, pa očekujem da ni sada ne bude previše zaletanja. Pre konačnog ishoda bih se opredelio za mali broj golova, a od tri znaka iks mi nekako deluje najrealniji.


tagovi

fudbalIgrajte naigrajte na...UkrajinaŽeljko Ljubenović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara