Tipično liverpulski - Redsi su kraljevi drame! Alisonov nemar i Adrijanova glupost umalo poništili Van Dajkov glavomet (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 30.11.19. | 17:55

Murinjov Totenhem 3/3, Čelsi se sapleo protiv Vest Hema na Bridžu, Kristal Palas slavio protiv Barnlija

Ako Liverpul u maju konačno bude slavio tu, tri pune decenije čekanu šampionsku titulu, navijačima će na kraju ostati bez i ono malo živaca koje su im njihovi miljenici pokidali u ovim godinama tuge i razočaranja! Navikle su pristalice Liverpula s godinama na svaki mogući scenario, ali ono što im četa Jirgena Klopa radi na kraju novembra i u situaciji kada imaju čak 11 bodova više u odnosu na najbližu konkurenciju zrelo je za terapiju lekovima za smirenje! Liverpul je po ko zna koji put ove jeseni uspeo sebi da zakomplikuje život i ni iz čega stvori dramu, pa je tako posle glavometa s potpisom Virdžila van Dajka došao u situaciju da strepi pred Brajtonom sa igračem manje zbog gluposti Alisona Bekera. Srećom po Redse i ovog puta se sve završilo bezbolno, ali pitanje je još koliko će Fortuna ovako maziti trenutno najbolji tim Engleske - 2:1 (2:0).

Ako ništa drugo, Liverpul bar ovakve mečeve sada dobija... Ali, ono što je nekada bilo tipično liverpulski sada je poprimilo novi oblik koji podjednako stavlja navijače u nezgodnu poziciju. Svaka čast Virdžilu van Dajku i Trentu Aleksander Arnoldu zbog svega što su danas uradili u napačkom delu i kako je mladi desni bek dva puta iz gotovo identične situacije “u trepavicu“ pogodio najdominantnijeg štopera planete, koji dokazuje koliko treba da bude koristan igrač plaćen 85.000.000 evra, ali obojica će morati da se počešu po glavi zbog podatka da puna dva meseca ne znaju da sačuvaju svoju mrežu. Danas to nije bila njihova krivica, ali neverovatno zvuči da je Liverpul i dalje neporažen, iako je poslednji put bez primljenog gola bio još 28. septembra posle gostovanja Šefild junajtedu. Od tada na prste jedne ruke mogu da se pobroje utakmice u kojima su Redsi uzeli bodove bez ponekad čak i bespotrebne drame.

Izabrane vesti

Istu su ovog subotnjeg popodneva izrežirali Alison i Adrijan. Prvi jer mu je očigledno bilo dosadno, pa je hteo da se malo iskaže i kocka, ali je u ludom istrčavanju ipak sve izgubio. Iako je imao Dejana Lovrena koji je verovatno mogao da pokrije celu situaciju posle jedne dubinske lopte, Alison je na kraju morao da igra rukom i tako spreči goste da postignu izvestan gol. Martin Etkinson mu je bez razmišljanja pokazao crveni karton jer je povredio pravila igre, da bi onda nedovoljno zagrejani Adrijan napravio glupost kakva se retko viđa. Špancu je trebalo previše vremena da namesti živi zid, pa je Etkinson pokazao da može da se igra, a Luis Dank uputio šut po zemlji kojim je zatresao mrežu i šokirao Enfild. Klopu je na trenutak prekipelo što ponovo mora da razmišlja kako da spreči Brajton da učini ono što nikom u Gradu Bitlsa ne treba. Gosti jesu napadali, ali se rezultat više nije menjao.

Totenhem pod komandom Žozea Murinja doživljava procvat i Pevci su na 3/3 otkako je Posebni stigao u Severni London. 

Opet goleada, ovog puta protiv Bornmuta u kojem je Totenhem ponovo dozvolio protivniku dva gola – baš kao protiv Vest Hema i Olimpijakosa. Totenhem – Bornmut 3:2.

Moraće Žoze još dosta da radi kako bi zategao sve linije tima onako kako je zamislio, ali novi Vajt Hart Lejn bar danas nije morao previše da “trza“ jer je pre dva gola Harija Vilsona praktično sve bilo rešeno.

Totenhem je disao zahvaljujući golovima Delea Alija iz skoro preslikanih situacija. Duboka lopta Aldervejrelda u kazneni prostor Bornmuta koju uzima Son, ali onda Ali završava akciju. Igrao se 21. minut. Pola časa kasnije, tačnije pet minuta po otvaranju drugog poluvremena Aldervejreld ponavlja centaršut, s tim što se ovog puta Ali sam šunja iza leđa porozne odbrane Bornmuta i matira Arona Remzdejla za sigurnih 2:0.

Treći gol stigao je posle kontre u kojoj je Son odlično video usamljenog Musu Sisoka za ubedljiv rezultat i miran finiš utakmice. Bar se tako činilo...

Čelsiju definitivno nije prijala reprezenativna pauza, jer više ne liči na tim koji je gazio redom pre nego što se klupski fudbal još jednom nakratko raspustio. Posle ubedljivog poraza od Sitija i jedva izborenog remija u Valensiji Plavci su pali na Stamford Bridžu i poklonili velika tri boda Vest Hema - 1:0. 

Jedini gol na utakmici stigao je na otvaranju drugog poluvremena kada je Pablo Fornals lepo pročitao nameru svog levog beka Arona Kresvela, poslao mu loptu u prostor, a on prevario mladog Risa Džejmsa i pored Kurta Zume poslao neodbranjivu loptu iza Kepinih leđa.

Mogao je Vest Hem i do ubedljivije pobede, ali je gol Mičela Antonija posle velike Zumine greške ipak bio naknadno poništen.

PREMIJER LIGA - 14. KOLO:

Subota
Njukasl - Mančester Siti 2:2 (1:1)
/Viljems 25, Šelvi 88 - Sterling 22, De Brujne 82/

Barnli – Kristal Palas 0:2 (0:1)
/Zaha 45+1, Šlup 79/

Čelsi – Vest Hem 0:1 (0:0)
/Kresvel 48/

Totenhem – Bornmut 3:2 (1:0)
/Ali 21, 50, Sisoko 69 - Vilson 74, 90+6/

Liverpul – Brajton 2:1 (2:0)
/Van Dajk 18, 24 - Dank 79/

18.30:  (2,25) Sautempton  (3,35)  Votford (3,20) 

Nedelja

15.00:  (4,10) Norič  (3,70)  Arsenal (1,85) 
15.00:  (1,95) Vulverhempton (3,40)  Šefild Junajted (1,85) 
17.30:  (1,50) Mančester Junajted  (4,40)  Aston Vila (4,10) 
17.30:  (1,70) Lester  (3,70)  Everton (6,25) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara