Tim kojim Nemci napadaju Srbiju: Egeštajn, Klosterman i Štark debitanti, nema Draklsera iz PSŽ-a

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.03.19. | 13:35

Lev kasnio 45 minuta, neka zakasni i sa smenom generacija

Nemci na novom početku. Otpisali su trojicu nekadašnjih svetskih prvaka – Džeroma Boatenga, Matsa Humelsa i Tomasa Milera – još su sveže rane na ranu eliminaciju sa Mundijala u Rusiji, opor ukus ostao je i posle selidbe u B diviziju Lige nacija, ali velika je to fudbalska nacija, vratiće se u vrh planetarnog fudbala kad-tad i možemo samo da poželimo da to ne bude odmah.

Iz prostog razloga što je prvi rival Pancer divizije u 2019. godini – Srbija. Prijateljski meč igraće se u Volfzburgu 20. marta od 20.45 i ne bi bilo dobro za našu reprezenatciju sa Nemci protiv Orlova napumparju samopouzdanje pred početak kvalifikacija za EURO, četiri dana kasnije na gostovanju Holandiji u Amsterdamu.

Izabrane vesti

Sama objava spiska protekla je u, za Nemačku, nepredviđenim okolnostima. Naime, voz kojim je Joahim Lev doputovao u Frankfurt, na zvaničnu konferenciju za medije, kasnio je, pa je početak prvobitno pomere sa 12.30 na 13.00. Već u 13.01 novinari Bilda su se zapitali „gde je selektor“. Frtalj časa kasnije, seda u stolicu i evo ga...

U odnosu na prethodni spisak pod zastavom, osim Milera, Boatenga i Humelsa, nema Arsenalovog golmana Bernda Lena, beka Kelna Jonasa Hektora, Šalkeovog dvojca Marka Uta i Sebastijana Rudija, dok je možda i najveće iznenađenje što Lev nije pozvao Julijana Drakslera iz Pari Sen Žermena.

Zato jeste, trojicu debitanata: Hertinog štopera Niklasa Štarka, desnog beka RB Lajpciga Lukasa Klostermana i vezistu Verdera iz Bremena, Maksimilijana Egeštajna. E, valjda s njima možemo da se nosimo...

SPISAK NEMAČKE

Golmani: Manuel Nojer (Bajern Minhen), Mark Ter Štegen (Arsenal), Kevin Trap (Ajntraht Frakfurt).

Defanzivci: Matijas Ginter (Menhengladbah), Marsel Halšeteberg (RB Ljapcig) Jonas Hektor (Keln), Tilo Kerer (PSŽ), Lukas Klosterman (RB Lajpcig), Antonio Ridiger (Čelsi), Niko Šulc (Hofenhajm), Niklas Zule (Bajern Minhen), Džonatan Ta (Leverkuzen), Niklas Štark (Herta).

Vezisti i napadač: Julijan Brant (Leverkuzen), Serž Gnabri (Bajern Minhen), Leon Gorecka (Bajern Minhen), Kai Haverc (Leverkuzen), Džošua Kimih (Bajern Minhen), Toni Kros (Real Madrid), Marko Rojs (Borusija Dortmund), Leroj Sane (Mančester Siti), Maksimilijan Egeštajn (Verder), Timo Verner (RB Lajpcg).


tagovi

Fudbalska reprezentacija NemačkeJoakim Lev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara