Tijago Silva (©Reuters)
Tijago Silva (©Reuters)

Tijagu Silvi plata u Čelsiju 14.000.000 evra! A možda čak i 20.000.000?!

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.08.20. | 20:43

Strašan posao za Brazilca, videćemo da li i za Čelsi

Još od ranije je bilo jasno da će Tijago Silva posle Pari Sen Žermena karijeru nastaviti u Čelsiju, ali u periodu otkako se pojavila inicijalna informacija isplivali su novi detalji trećeg pojačanja na Stamford Bridžu ovog leta.

Tijago Silva će sa Čelsijem potpisati ugovor ne na jednu godinu kako se prvobitno pisalo, već na dve sezone, tvrde praktično svi dobro obavešteni mediji širom Evrope! I za to će Tijago Silva inkasirati platu od 14.000.000 evra, odnosno 7.000.000 evra godišnje bez bonusa, kako piše Đanluka di Marcio. Zanimljivo, njegov kolega, takođe italijanski transfer guru Nikolo Šira saznaje da bi Silvina plata mogla da ide i na 20.000.000 evra, ali više je izglednija ova prva opcija, s tim što je teško zamislivo da će bonusi biti 3.000.000 evra po sezoni. Ali, sve je moguće, pa bi onda ceo posao zaista išao na 20.000.000 evropskih novčanica. Međutim, takođe dobro obavešteni novinar Dejvid Ornštajn tvrdi da će ugovor biti na godinu, plus godinu, s tim što će opcija biti dostupna za obe strane, ne samo za jednu kako je obično praksa.

Izabrane vesti

Kako bilo, Čelsi je definitivno podvukao treće pojačanje ovog leta, a transfer će biti ozvaničen najkasnije u narednih 48 sati. Tijago Silva je dugo vagao gde bi mogao da nastavi karijeru, ali uslove kakve je dobio u Čelsiju niko drugi mu ne bi ponudio. Fjorentina mu je nudila 8.000.000 evra za dve godine, u PSŽ je dobijao 9.000.000 evra po sezoni, dok Lacio i Everton nisu čak ni stigli do dela kada bi se govorilo o plati i bonusima.

Frenk Lampard je očigledno uspeo da izboksuje pojačanje kakvo je želeo - snažnog, iskusnog štopera koji prkosi godinama i sa 35 i dalje igra vrhunski fudbal. Biće izuzetan učitelj mlađim štoperima i trebalo bi da bude pravi lider na terenu, kakav je nedostajao Čelsiju još od odlaska Džona Terija, pa i kasnije Gerija Kejhila.

Vrhunski posao za Tijaga Silvu, u teoriji i za Čelsi, samo ostaje da vidimo hoće li Brazilac moći da se nosi s tempom Premijer lige.



tagovi

Tijago SilvaLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara