Tijago Silva debituje pred navijačima Fluminensea (©Reuters)
Tijago Silva debituje pred navijačima Fluminensea (©Reuters)

Tijago Silva vratio osmehe na Marakanu

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.07.24. | 23:05

Duel pobednika Kopa Libertadores i dvostrukog uzastopnog šampiona Brazila u epicentru 19. kola Serije A (02.30). Veteran na debiju komandovao odbranom, Fluzao slavio i nije primio gol u Kujabi (1:0)

Umesto borbe za titulu u Brazilu, Fluminense čeka grčevita bitka za opstanak u Seriji A. Šampion Južne Amerike imao je godinu iz snova, na Marakanu doneo trofej Kopa Libertadores, prvog u istoriji. Očekivao se dalji progres, ali je velikan iz Rija imao košmarni prvi deo sezone u Brazileirau. Sve je kulminiralo otkazom za Fernanda Diniza posle poraza u gradskom derbiju od Flamenga prošlog meseca.

Stigao je iskusni strateg Mano Menezes, ali porazi su se nizali kao na traci, pa je pobednik Kopa Libertadores do pre tri dana bio na poslednjem mestu. Tračak nade za Trikolore bila je pobeda protekle nedelje na gostovanju Kujabi sa 1:0. Fluzao je pobegao sa začelja, „fenjeraš“ je sada Atletiko Gojaniense, ali je šampion Južne Amerike i dalje na mestu koje vodi u Seriju B.

Izabrane vesti

Vesnik boljih dana je legendarni brazilski štoper Tijago Silva. On je ovog leta stigao iz Čelsija, pre toga je dugo branio boje Milana i Pari Sen Žermena, a meč u pokrajini Mato Groso bio mu je prvi u dresu novog kluba. Odmah je postao stub obrane, i dalje je klasa iako uskoro puni 40 godina.

02.30: (3,60) Fluminense (3,35) Palmeiras (2,10)

Silva će debi pred domaćim navijačima imaće noćas (02.30) na Marakani kada na kultnom stadionu stiže dvostruki uzastopni prvak Brazila, Palmeiras. Veliko je interesovanje za ovaj meč u Rio de Žaneiru. Prvog dana prodaje je otišlo već 45.000 ulaznica, pa se očekuje da će najveći stadion u Brazilu da bude ispunjen do poslednjeg mesta.

Palmeiras će i ove godine sa Botafogom i Flamengom da se bori za krunu. Ima tri boda manje od lidera Botafoga, ali tim Abela Fereire po pravilu uvek bolje igra u drugom delu šampionata. Endrik je napustio ovog leta Verdao, preselio se u Real, dok će Estevao, još jedan supertalentovani krilni napadač, da bude u Sao Paulu do sledećeg leta kada odlazi u Čelsi u transferu vrednom 64.000.000 evra.

Estevao je imao sjajne partije ove sezone, uz Rafalea Vejgu je perjanica tima portugalskog stručnjaka koji je za četiri godine osvojio sve što se može sa Palmeirasom. Međutim, novo čudo od deteta se povredilo, pa ga neće biti noćas na Marakani.

Nekadašnji igrač Reala Marselo je rovit, verovatno neće biti spremann za domaćina u duelu sa šampionom. Trener Menezes ima bolnicu u timu. Van stroja kod Flua su Guga, Aleksander, Felipe Melo, Terans, Lele, Lima, Manoel, Kalegari i Isak.

Prošle sezone najbolji igrač i strelac tima Herman Kano ne može da se prepozna u 2024. Ove godine u šampionatu samo dva gola na 14 mečeva. Argentinac je bio rezerva pre tri dana u Kujabii, ali bi uz Arijasa trebalo da vodi napad svog tima protiv šampiona.

02.30: (3,60) Fluminense (3,35) Palmeiras (2,10)

Portugalac Abel Fereira je suspendovan. I dalje okajava grehe zbog isključenja, pa će pomoćnik Žaoa Martins da sedi na klupi Palmeirasa. Osim Estevaa, Verdao ne može da računa na još trojicu startera, Pikereza, Mejkea i Murilja. Lazaro i Rikardo Rios se vraćaju u tim u odnosu na prošli meč sa Kruzeirom u Belo Orizonteu. Napad će predvoditi Flako Lopez, s krila će da prete Felipe Anderson i Dudu, dok je dirigent na sredini terena Rafael Vejga.

Fluminense ima očajnu statistiku na svom stadionu u ovom šampionatu. Samo jedna pobeda na osam utakmica, odnosno bod u prethodna četiri kola na Marakani. Palmeiras u poslednje vreme ne blista na gostovanjima, nije slavio već tri meča van svog stadiona (samo bod).

Prošle sezone je Palmeiras poražen u Riju. Fluzao je dobio sa 2:1, dok je u Sao Paulu Verdao slavio sa 1:0 krajem prošle godine pogotkom Brena Lopesa koji više nije fudbaler šampiona Brazila.

BRAZIL 1 – 19. KOLO

Sreda

23.55: (2,65) Krisijuma (3,15) Fortaleza (2,80)

23.55: (1,48) Kruzeiro (4,20) Žuventud (7,25)

Četvrtak

02.30: (3,60) Fluminense (3,35) Palmeiras (2,10)

01.00: (4,70) Vitorija (3,50) Flamengo (1,80)

02.30: (2,80) Atletiko Gojaniense (3,25) Baija (2,60)

02.30: (3,60) Fluminense (3,35) Palmeiras (2,10)

Petak

01.00: (2,00) Korintijans (3,40) Gremio (3,90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Brazil 1BrazilJužna AmerikaFluminensePalmeiras

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara