Tijago Silva (Foto: Reuters)
Tijago Silva (Foto: Reuters)

Tijago Silva: PSŽ me rastužio kada je potpisao Serhija Ramosa

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.08.21. | 20:14

"Smatram da je nešto moglo drugačije da se uradi. Jer to nije bilo osam dana ili osam meseci koje sam proveo u PSŽ-u. Već osam trofejnih godina, puno napora je uloženo kako bi PSŽ bio gde je danas", izjavio je Brazilac

Digao je ruke Pari Sen Žermen minulog leta od Tijaga Silve. Nije ponudio kapitenu novi ugovor, te je kao slobodan igrač otišao u Čelsi. Godinu dana kasnije, na njegovo mesto došao je Serhio Ramos i potpisao dvogodišnji ugovor. Brazilac nije puno govorio o odlasku iz Pariza, ali je sada odlučio da otvori dušu. Zasmetalo mu je što je PSŽ angažovao 35-godišnjeg Španca, godinu dana nakon što je njegu kao 35-godišnjaku odbio da ponudi novu saradnju.

Odigrao je 315 utakmica za klub sa Parka prinčeva, osvojio sedam titula u Francuskoj i igrao sa Parižanima finale Lige šampiona. Kada na to dodamo da je osvojio još 16 pekara u Kupu Francuske, Superkupu i Liga kupu, jasno je da važi za legendu kluba. Nije pravio problem kada je odlazio, shvatio je da klub ne želi da se vezuje za njega jer je u poznim igračkim godinama, ali je angažovanje Ramosa ovog leta sve promenilo.

Izabrane vesti

"Nemam ništa protiv Serhija Ramosa, ali u trenutku kada je njemu ponuđen dvogodišnji ugovor, bio je istih godina kao ja prošle sezone i to me je zaista rastužilo. Nisam još pričao o tome ni sa kim, jer me je učinilo tužnim. Osetio sam se kao da ništa nisam uradio za klub. Odlazak iz kluba je sada za mene zatvorena stranica, ali i dalje razmišljam o njemu, prisećam se svega što se dogodilo. Smatram da je nešto moglo drugačije da se uradi. Jer to nije bilo osam dana ili osam meseci koje sam proveo u PSŽ-u. Već osam trofejnih godina, puno napora je uloženo kako bi PSŽ bio gde je danas. Želim mu da pobeđuje, jer klub zaslužuje poštovanje. Ali s ozbirom kako su se stvari odigrale, mori me taj osećaj tuge, mislim da su stvari mogle drugačije da se odrade", izjavio je iskusni štoper za ESPN Brazil.

PSŽ je ovog leta kao slobodne igrače pored Ramosa doveo i Žoržinja Vajnalduma, Đanluiđija Donarumu i Lionela Mesija. Izdvojio je 60.000.000 evra za Ašrafa Hakimija, a ostaje da se vidi da li će morati da potraži i zamenu za Kilijana Mbapea, za kojeg ima ponudu tešku 180.000.000 evra na stolu od madridskog Reala.

Što se tiče Silve. dokazao je da je magnet za trofeje, pa je u prvoj sezoni na Stamford Bridžu osvojio dva - Ligu šampiona i Superkup Evrope. U junu je potpisao novi ugovor sa klubom, pa će do kraja tekuće sezone braniti boje Plavaca.



tagovi

Tijago SilvaSerhio RamosPari Sen Žermen

Obaveštavaj me

PSŽ
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara