Foto: Reuters
Foto: Reuters

Tigres konačno na KONKAKAF tronu

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.12.20. | 06:13

Meksički klub u finalu Lige šampiona savladao Los Anđeles posle preokreta (2:1)

Fudbaleri meksičkog Tigresa savladali su Los Anđeles (2:1) u finalu KONKAKAF Lige šampiona posle preokreta i tako stigli do trofeja koji im je tri puta izmicao u finalima.

Prošlogodišnji finalista oprezno je ušao u meč u Orlandu i počeo je da igra tek nakon što je rival stigao do vođstva. Ipak, kasno paljenje motora nije se obilo o glavu Tigresu koji je pogocima Ajale i Žinjaka stigao do dugo sanjanog trofeja.

Izabrane vesti

U želji da ispuišu istoriju i prvi put se popnu na KONKAKAF tron rivali su veoma rezetrvisano ušli u susret, te je tokom prvog poluvremena viđeno tek po nekoliko pretnji na obe strane.

Mark Kej je oprobao udarac u 14. minutu, ali, kao i Karlos Vela 20 minuta kasnije, nije pogodio okvir gola, pa golman Tigrea u najizglednijim šansama rivala tokom prvog dela igre nije morao ni da reaguje.

Sa druge strane, Andre-Pjer Žinjak je bio glavna pretnja po gol rivala, međutim defanzivci Los Anđelesa su uspevali rutinski da zaustave nalete Francuza.

U 61. minutu, monotoniju je prekinula akcija američkog predstavnika. Kej je proigrao Dijega Rosija, a Urugvajac je sa druge stative lobovao Guzmana.

Osokoljeni vodećim pogotkom fudbaleri Los Anđelesa mogli su samo šest minuta kasnije da preko Vele udvostruče prednost, ali je Meksikanac iz sjajne pozicije gađao preko gola i tako propustio priliku da napravi značajan korak za svoj tim na putu do trofeja.

Činjenica da nemaju šta da izgube uticala je na Tigres koji je krenuo u ofanzivu ne želeći da poklekne i u četvrtom finalu, a izmene u 71. minutu ispostavile su se kao pun pogodak, pre svega šansa koju je dobio Lopez umesto Fernandeza.

Urugvajski ofanzivac je samo minut nakon ulaska izveo korner i odličnim udarcem iz ugla asistirao Hugu Ajali za izjednačenje.

Četiri minuta kasnije meksički tim je ponovo zapretio posle kornera, ali Salsedo nije uspeo da donese potpuni preokret. Ono što nije pošlo od ruke Salsedu, uspeo je Žinjak u 84. minutu.

Francuski napadač je sjajno ispratio polukontru koju je poveo Rodrigez i krunisao je udarcem sa ivice šesnaesterca.




tagovi

Los Anđeles FCTigresKONKAKAF Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara