Foto: Reuters
Foto: Reuters

Težak rastanak sa Čelsijem, pogodak sa Brajtonom - Lamptija prate Bajern i Atletiko

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.11.20. | 18:48

Najproduktivniji defanzivac Premijer lige uz Bena Čilvela

Brajton ne proživljava željeni start sezone u Premijer ligi. Šest bodova posle osam rundi ne ukazuju na preveliki broj pozitivnih detalja u igri Galebova. Ali svetla tačka postoji i oličena je u Tariku Lamptiju, ful-beku koji je ovog leta za 3.300.000 pojačao ekipu sa južne obale velike Britanije.

Posle 8. kola deluje da je mladi reprezentativac Engleske napravio sjajan potez kada je odlučio da posle 11 godina u klubu napusti Čelsi i karijeru nastavi u Brajtonu. Sa jednim postignutim i tri nameštena pogotka, uz Bena Čilvela (dva gola i dve asistencije), radi se o defanzivcu koji je učestvovao u najviše pogodaka svog tima od starta sezone. Tu se jasno vidi da je pogodio sa transferom.

Izabrane vesti

Odluka nije bila nimalo laka budući da je od devete godine kada je stigao prošao sve mlađe kategorije Plavaca, a krajem 2019. dobio priliku da debituje i to u derbiju sa Arsenalom. Ali to je bio i jedini seniorski nastup za velikana sa Stamford Bridža, pa je 20.godišnji ful-bek morao da zaboravi na ljubav, vezanost, privrženost i odabere kurs koji mu garantuje sigurne nastupe i priliku da demonstrira neosporan kvalitet.

Seo sam i pričao sa trenerima, porodicom i agentima o tome šta je najbolje za mene. Biti u klubu od devete godine, proći sve kategorije, ceo sistem, uzduž i popreko, a zatim i debitovati protiv Arsenala. Sve se izdogađalo poprilično bezo, ali morao sam da odaberem klub u kojem ću dobiti najviše prilike da nastupam i unapređujem svoju igru. Odluka nije bila laka i svakoga dana razmišljam o njoj. Brajton nije bio jedina opcija, ali to je klub sa ozbiljnim planom za igrače i dolazak ovde je i te kako imao smisla“, rekao je Lampti za 90min.

Brzina, energičnost, hrabrost – to su kvaliteti kojima je pobrao brojne simpatije širom Ostrva. Na kvalitetne partije nisu ostali imuni pojedini evropski velikani kod kojih je polako počeo da pali alarme. Prate ga minhenski Bajern, Atletiko Madrid i Sevilja, a nedavno je debitovao i za U21 selekciju Engleske. Ali uprkos tome Gana, odakle vuče korene, zainteresovana je da ga ugrabi i učini standardnim reprezentativcem.

To će biti još jedna velika odluka za Lamptija. Jer u Crnim zvezdama neće imati jaku konkurenciju, dok je u Gordom Albionu na njegovoj poziciji poprilična gužva. Neprikosnoven je Trent Aleksander-Arnold, dok u redu stoje još Kajl Voker, Ris Džejms, Aron van Bisaka, Džejms Džastin

Sa Brajtonom je napravio odličan izbor, a uz kontinuitet partija kakve trenutno pruža kao član čete Grema Potera, ne bi smeo da se plaši konkurencije i prihvati poziv Gane kao utešnu nagradu.






tagovi

Tarik LamptiBrajton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara