David Raja (©Arsenal twitter)
David Raja (©Arsenal twitter)

Tetovaža na vratu kao predskazanje: Arsenal otkupio Raju za 31.900.000

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.07.24. | 16:59

Zlatna rukavica ostaje na Emirejtsu

Sudbina je tako htela, sudbina je udesila da David Raja u Premijer ligi debituje protiv Arsenala. Ugravirao je 13. avgust 2021. na vratu i verovatno kada je otiišao kod tatu majstora nije ni slutio šta ga sve čeka na Ostrvu, koliko će simbolike biti.

Nepune tri godine kasnije, David Raja je i zvanično igrač kluba iz severnog Londona. Arsenal je povukao jedini logičan potez posle pozajmice – otkupio ga je od Brentforda. Komšijama je na račun uplatio 27.000.000 funti iliti 31.900.000 evra, a prethodno je za pozajmicu izdvojio još 3.500.000 evropskih novčanica.

Izabrane vesti

Mnogo je skeptika bilo kada je dolazio na Emirejts, ne zato što nisu verovali u njegove kvalitete, već iz razloga što su među stativama videli Arona Remzdejla. Nije puno vremena prošlo i gotovo svaki navijač čondonskog kluba je blagonaklono gledao na potez Mikela Artete. Uvukao im se pod kožu španski golman. Kako i ne bi kada je tokom pozajmice postao Zlatna rukavica...

Na 16 utakmica u premijer ligi je sačuvao mrežu, sve skupa na 20 u 41 meču tokom minule sezone. Još u decembru su u Arsenalu prelomili, znali su šta im je činiti. To je to, David Raja ostaje na Emirejtsu. Nepoznanica je koliko dugo, jer londonski klub nije izašao u javnost sa zvaničnim detaljima saradnje.

„Posle godinu dana na pozajmici kao tobdžija, konačno mogu da kažem da ću u narednim godinama biti igrač Arsenala. Uzbuđen sam zbog stvari koje mi budućnost donosi, ali uvek živim i uživam u sadašnjosti“, rekao je David Raja i nastavio:

„Ostavarenje sna je biti ovde i želim da vam se zahvalim za pruženu podršku tokom prošle godine“.

Danas je sve formalizovano i sada može da se posveti Evropskom prvenstvu, da ne razmišlja o drugim stvarima. Na kontinentalnom šampionatu je do sada branio jedanput, bio je među stativama protiv Albanije, i to je golmanu rođenom u Barseloni bio šesti nastup za državni tim.



tagovi

Letnji prelazni rok 2024ArsenalBrentfordDavid Raja

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara