Proslava pogotka na prvom meču (©YouTube)
Proslava pogotka na prvom meču (©YouTube)

Teško se ispravlja brljotina kapitena, Antigva pred plasmanom u novo finale

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.12.22. | 23:05

Četvorostruki prvak Gvatemale u noći između nedelje i ponedeljka od 01.00 časova po srednjoevropskom vremenu pred svojim navijačima brani prednost iz prvog polufinalnog meča sa Munisipalom od 1:0

Najbolji tim ligaškog dela Aperture Gvatemale, Antigva, blizu je plasmana u finale plej-ofa. Uoči revanš meča polufinala sa Munisipalom pred svojim navijačima (ponedeljak, 01.00) ima prednost od 1:0. Pobednik ovog duela za titulu će igrati sa Koban Imperijalom, koji je u polufinalu bio bolji od Komunikasionesa sa 3:0.

Prvi polufinalni duel Munisipala i Antigve nije doneo previše atraktivnog fudbala. Jedan korner i nespretna reakcija golmana i kapitena domaćna Rikarda Hereza bila je dovoljna za pobedu minimalcem. Doduše, ne mogu ni navijači Munisipala previše da se ljute na Hereza, pošto je on sjajnom intervencijom u drugom poluvremenu spasao dvomeč. Da je Antigva došla tada do 2:0, ovaj revanš bi bio samo pro forme.

Izabrane vesti

Mada, i ovako je pitanj ekoliko Munisipal ima čemu da se nada. Jer, Antigva je na poslednjih 10 mečeva pred svojim navijačima ostvarila devet pobeda i jedan remi. Na poslednje četiri utakmice na svom terenu nije primila nijedan gol.

Opet, upravo je Munisipal taj poslednji tim koji je slavio na stadionu Pensativo. Bilo je to u 4. kolu ligaškog dela Aperture, Munisipal je tada slavio sa 3:0, uz dva pogotka argentinskog napadača Matijasa Rotondija. Navijači će noćas ponovo da gledaju ka bivšem igraču Tamperleja, koji ove sezone nikako ne uspeva da ponovi igre iz prethodne. U minulom šampionatu je Rotondi postigao 14 golova na 27 mečeva, ove sezone samo šest na 23 utakmice.

01.00: (2,00) Antigva (3,05) Munisipal (4,00) - prvi meč 1:0

Pomenuta pobeda bila je jedina Munisipalova na poslednja četiri susreta noćašnjih rivala. Preostala tri su završeni identičnim ishodom, trijumfom Antigve sa 1:0.

Ligaški deo je Munisipal okončao na petoj poziciji sa 33 poena. Imao je osam manje od Antigve.

------------

Budi u timu koji ne gubi - svakog dana Mundijala Mozzart deli 11 puta po 50.000 dinara

------------

GVATEMALA 1 (APERTURA) – POLUFINALE (REVANŠI)

Subota

Koban Imperijal – Komunikasiones 2:0 (1:0) – ukupno 3:0

/Pereira 11, Betankurt 65/

Ponedeljak

01.00: (2,00) Antigva (3,05) Munisipal (4,00) - prvi meč 1:0

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Gvatemala 1Antigva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara