Teška povreda Bukinca i veliki Vošin preokret

Vreme čitanja: 3min | sub. 29.06.24. | 22:21

Lale zabrinule u prvom, pa zablistale u drugom poluvremenu za novu pobedu na Zlatiboru - 3:2

Dva različita lica pokazao je novosadski klub u drugoj kontrolnoj utakmici na Zlatiboru, ali izraženije je bilo ono u drugom poluvremenu, kada su izbrisali dva gola zaostatka i savladali Nou Jerevan rezultatom 3:2.

Očekivano je Božidar Bandović obrnuo startere i izmene u odnosu na prvu utakmicu sa Dečićem, koju su Novosađani takođe rešili u svoju korist. Noviteti u postavi Lala, u odnosu na prepodnevni susret bili su Uroš Nikolić i Lazar Carević. Nikolić je propustio prvi susret i na ovom meču proveo skoro 80. minuta na terenu, uz to uspeo da postigne gol, dok je Carević branio svih 90. minuta.

Izabrane vesti

Neubedljivo je Vojvodina izgledala na startu utakmice. Vrlo slabe kretnje po bokovima i nepovezanost na sredini, omogućili su Jermenima da zaigraju nešto agresivnije i sa par presečenih lopti steknu i samopouzdanje. Brzo je došla i kazna za slabiju igru Stare dame. Prvo je Hudavedijan savladao Carevića, nakon jednog odbitka u šesnaestercu, da bi na isteku 17. minuta duplirao prednost, pošto je presekao loše dodavanje golmana Vojvodine.

Međutim, dva primljena gola nije bila najgora stvar što koja se desila Lalama, jer se u jednom momentu 18-godišnji bek Stefan Bukinac našao na travi, nakon što je nezgodno stao. Morao je da bude zamenjen i čini se da je u pitanju povreda zgloba stopala, koja će ga neko vreme odvojiti od terena. Umesto njega na mesto levog beka stao je Guram Giorbelidze.

Meč je bio visokog intenziteta i igrači Noe su povremeno prelazili granicu agresivnosti, koja bi trebala da bude prisutna u prijateljskom susretu. Osim Bukinca, Kembel, Popović i Savićević su svi proveli neko vreme na travi, dok je crnogorski reprezentativac zadobio i posekotine na vratu.

Dešavanja na terenu kao da su probudili inat u novosadskoj ekipi, koja je u drugo poluvreme ušla znatno motivisanije. Gol Uroša Nikolića iz slobodnog udarca nedugo nakon pauze, bio je adrenalinska injekcija za Lale, koje su namirisale preokret. Kada je u 60. minutu novih devet igrača ušlo na teren, doneli su svežu energiju i sasvim preokrenuli dešavanja na terenu. Jurišali su fudbaleri u plavom ka golu Jermena i za to su nagrađeni sa dva penala. Prvi je došao nakon trka Vukanovića kroz šesnaesterac i dobre varke kojom je primorao golmana Noe da ga faulira. Kapiten Zukić bio je siguran egzekutor sa bele tačke za 2:2. Upravo je desetka Vojvodine bio protagonista i kod drugog iznuđenog jedanaesterca, koji je ovaj put unovičio Kaleb Zadi Seri za potpuni preokret Lala.

Do kraja su i jedni i drugi imali nekoliko šansi. Seid Korać iz izgledne pozicije nije uspeo da stavi tačku na susret, ali sa druge strane ni Noa nije došla do remija u meču u kojem su bili ubedljivo bolji rival u prvih 45. minuta.

Posle susreta šef stručnog štaba Vojvodine, Božidar Bandović prokomentarisao je upravo tu disproprciju u igri u dva poluvremena.

„Imali smo jaku utakmicu, u prvom poluvremnu smo mogli da budemo bolji u ofanzivi. Kao što sam rekao i posle jutrašnje utakmice, teške su nam noge, naporno radimo, ali dosta dobro smo odgovorili u drugom poluvremenu, vratili smo se i dobro smo istrčali utakmicu. Dali smo svima istu minutažu, igrači koji su jutros igrali 30, popodne su odigrali 60 minuta. Mogu da budem zadovoljan prikazanim do sada, moramo da sačekamo Bukinca, koji je povredio članak, nadam se da nije ozbiljnije povreda. Što se tiče ostalih, zadovoljan sam odnosom i radom, nastavljamo istim radom“, izjavio je Bandović.

Nakon prve dve pripremne utakmice na Zlatiboru, Voša ima stopostotan učinak. Naredne provere protiv kotorskog Bokelja i Mladosti iz Lučana biće na programu 6. jula.



tagovi

Stefan BukinacAleksa Vukanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara