Teren perfektan, akustika još bolja: Finale Kupa mora da se igra na ovakvim stadionima

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.05.24. | 20:00

Lagator je stadion na kojem podjednako uživaju svi akteri fudbalskog spektakla kakav je ovaj večerašnji u kom učestvuju Crvena zvezda, Vojvodina i njihovi navijači

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Loznice)

Kiša, pa čak i grad koji su danas zasuli Loznicu, možda su pokvarili svečarsku atmosferu u gradu koji je prvi put u istoriji domaćin Kupa Srbije, ali ne i uslove u kojima će biti odigrana večerašnja utakmica između Crvene zvezde i Vojvodine na novom Lagatoru. Oni vrlo jasno prezentuju zbog čega utakmice ovog tipa moraju da se igraju na ovakvim mestima.

Izabrane vesti

Lagator je još u fazi došminkavanja, na svakom koraku na stadionu se vidi da još ima prostora za finalnu doradu, ali ono što je najvažnije, a to su uslovi u kojima se nalaze igrači i navijači dva tima, oni su gotovo perfektni. Teren je za čistu desetku. Drenaža je izdržala obilne padavine tokom dana, pa se izuzev sitnih delova, na kojima je trava nešto svetlije boje, podlozi nema šta zameriti.

Spoljašnost izaziva jači utisak od unutrašnjosti, ali je akustika na tribinama perfektna, što se videlo još sat vremena pre početka utakmice, kada je ozbiljno zagrmelo sa tribine na kojoj se u tom trenutku nalazilo nekoliko stotina najvatrenijih navijača Vojvodine. Več u tom trenutku je bilo jasno da je spektakl na večerašnjem finalu zagarantovan. Lagator je pravi navijački stadion, na kojem imate utisak da se nalazi mnogo više od 8.500 gledalaca koliko iznosi kapacitet ovog izuzetno simpatičnog objekta.

(©Starsport)(©Starsport)
(©Starsport)(©Starsport)
(©Starsport)(©Starsport)


Najvatrenije pristalice Crvene zvezde su nešto kasnije počele da pristižu na stadion, ali sedmostruki uzastopni šampion Srbije ima dvotrećinsku podršku na tribinama. Njeni navijači se nalaze gotovo i na onim delovima Istoka i Zapada koji su nadomak Vošinog Juga. Ipak, vojvodinaši su izuzetno raspoloženi i raspevani, u Loznicu su stigli oni najnadahnutiji za navijanje, pa ekipa Božidara Bandovića večeras ima izuzetno snažnu podršku sa tribina.

Trbine fudbalske školjke u Loznici imaju sve detalje modernog fudbalskog stadiona. Prostiru se na dva nivoa i zbog svoje blizine terenu sasvim sigurno ostavljaju poseban utisak i na same aktrere utakmice. Konekcija između publike, igrača i stručnih štabova dva tima je prilično direktna, pa je jasno da će večeras svi učesnici spektakla maksimalno učestvovati u borbi za drugi najvažniji trofej u sprskom klupskom fudbalu.





tagovi

Kup SrbijeFK Crvena zvezdaFK Vojvodina

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara