Erik ten Hag
Erik ten Hag

Ten Hag ostaje na Teatru snova: Holanđanin potpisao novi ugovor sa "đavolom"

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.07.24. | 12:57

Klub iz Mančestera ozvaničio produžetak saradnje sa holandskim stručnjakom do juna 2026. godine

Posle osme pozicije u Premijer ligi i velikog pritiska na bivšeg trenera Ajaksa Erika ten Haga, zbog loših rezultata i igre, očekivao se njegov odlazak. Pa čak i da je Koventri u onom polufinalu FA kupa eliminisao Crvene đavole sigurno bi se dosad pronašlo drugo rešenje oko toga ko će voditi ekipu naredne godine. Izgleda da je ipak pobeda protiv Mančester Sitija u finalu i osvojen trofej FA kupa osigurao nekadašnjem štoperu bar još jednu sezonu na Old Trafordu.

Ten Hag je zadovoljan što će biti u prilici da nastavi sa radom u crvenom delu Mančestera.

Izabrane vesti

"Veoma sam zadovoljan što sam postigao dogovor sa klubom da nastavimo saradnju. Kada se osvrnemo na protekle dve godine, možemo sa ponosom razmišljati o dva trofeja koja smo uzeli i mnogim primerima napretka u odnosu na stanje kada sam došao u klub", rekao je Ten Hag.

U nastavku izjave koju je dao spomenuo je da je sa klubom pronašao zajednički cilj i da ih čekaju novi izazovi kako u Premijer ligi, tako i u Evropi.

"Mora da nam bude jasno da nam predstoji još napornog rada da bismo dostigli nivo koji se očekuje od Mančester junajteda, a to je osvajanje trofeja u Engleskoj i na evrosceni. U razgovorima sa klubom, našli smo potpuno jedinstvo u našoj viziji za ostvarenje tih ciljeva i svi smo posvećeni ka tome da zajedno krenemo tim putem", završio je trener Junajteda.

Mišljenje je dao i Den Ešvort, doskorašnji direktor Njukasla i novi sportski direktor Cvrenih đavola.

"Sa dva osvojena trofeja u poslednje dve sezone, Erik se učvrstio kao jedan od najuspešnijih trenera u evropskom fudbalu. Iako je prošla sezona pokazala da ima prostora za poboljšanje, došli smo do jasnog zaključka da je Erik bio najbolji trener sa kojim smo sarađivali prilikom postavljanja standarda i ostvarivanja rezultata", rekao je Ešvort.


tagovi

Erik ten Hag

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara