Žarko Lazetić (Star Sport)
Žarko Lazetić (Star Sport)

Tek dođoh, videh, pobedih: Majstor Zahavi doneo Lazetiću trofej na debiju

Vreme čitanja: 1min | pon. 15.07.24. | 21:02

Srpski stručnjak podigao prvi trenerski pehar... Makabi iz Tel Aviva na svom Blumfild stadionu savladao Makabi Petah Tikvu golom iz 14. minuta

Sa TSC-om je pomeriao granice u srpskom fudbalu, sa Makabijem bi mogao u izraelsom. Četrnaest dana nakon što je zvanično počeo da mu teče ugovor u Tel Avivu, Žarko Lazetić je u debitantskom meču na klupi velikana izvojevao i prvi trofej - onaj namenjen osvajaču Superkupa. Na Blumfildu, stadionu gde Makabi igra domaće utakmice, pao je imenjak iz Petah Tikve - 2:0.

Dominirao je šampion Izraela, u potpunosti nadigrao rivala, i ispostavilo se potpisao mu smrtnu presudu već u 14. minutu. Duplim pasom sa Kanihovskim, a potom i neuhvatljivom završnicom, Eran Zahavi pokazao je kakav je majstor i u 37. godini života. Na jubilarnom 250. nastupu za popularne Žute, vremešni golgeter postigao je 185 gol (uz još 39 asistencija pride).

Izabrane vesti

Kontrolisali su Lazetićevi puleni meč, nisu dali protivniku preveliki broj šansi za izjednačenje, a pobedu su zapečatili u četvrtom minutu nadoknade preko rezerviste Matana Hozesa. Petah Tikva je pokušala da se vrati nizom izmena, a nije pomogao ni ulazak veterana i nekadašnjeg veziste Crvene zvezde Idana Vereda.

Šampionsku štafetu koju mu je u ruke predao bivši trener Robi Kin, Lazetić je čvrsto zgrabio donevši Makabiju prvi Superkup od 2020. godine, a ukupno sedmi u prebogatoj klupskoj istoriji. A i srpski stručnjak je probio led na ličnom planu i domogao se prvog trofeja u samostalnoj trenserskoj karijeri koja traje od 2019.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara